19:22 03 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.54
 • USD17.50
 • RUB0.25
 • RON4.03
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  12501

  Un studiu publicat astăzi de Forumul Economic Mondial arată că managerii de risc intervievați pentru un sondaj se aşteaptă la o recesiune globală prelungită din cauza pandemiei de coronavirus.

  BRUXELLES, 19 mai - Sputnik, Daniela Porovăț. Sondajul realizat de celebrul Forum Economic Mondial a cuprins aproximativ 350 de manageri de risc, iar două treimi dintre aceștia au identificat o contracţie îndelungată drept principalul risc cu care se va confrunta economia mondială în următoarele 18 luni. De asemenea, jumătate dintre managerii de risc se aştepată la insolvenţe şi consolidare industrială, la eşecul unor industrii de a-şi reveni şi la un nivel ridicat al şomajului, în special în rândul tinerilor.

  Comparativ, în luna ianuarie când Forumul a efectuat un sondaj al riscurilor înaintea reuniunii anuale de la Davos, problemele ce aveau legătură cu schimbările climatice ocupat primele cinci poziţii în clasamentul îngrijorărilor pe termen lung. Acum, lista este compusă în principal de probleme economice, chiar dacă posiblitatea unei noi pandemii de Covid-19 sau o altă boală infecţioasă, se numără printre potenţialele ameninţări.

  "Criza a devastat vieţi şi mijloace de trai. A declanşat o criză economică cu implicaţii de amploare şi a scos în evidenţă neconcordanţele din trecut", a subliniat Saadia Zahidi, directorul Forumului Economic Mondial.

  Raportul publicat astăzi avertizează că obiectivele în domeniul mediului riscă să fie abandonate ca urmare a pandemiei, însă guvernele ar trebui să pună la punct o revenire verde.

  "Avem acum o oportunitate unică de a folosi această criză pentru a face lucrurile diferit şi a reconstrui economii mai bune care sunt mai sustenabile, rezistente şi inclusive", a spus Saadia Zahidi, reamintind astfel de obsesia Forumului pentru ecologie.

  Forumul Economic Mondial a devenit celebru prin reuniunile sale anuale din staţiunea de lux de la Davos, din Elveția, unde se adună elita politică şi economică a lumii.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Marea Britanie - cel mai mare risc de recesiune din 2007: ar putea fi mulţi şomeri
  Avertismentul bancherilor: următoarea recesiune vine "cu o răzbunare"
  Alertă: Ilie Șerbănescu - "România intră în recesiune" - iată cine va plăti
  Avertizare: România riscă să intre în recesiune
  Tagurile:
  Criză globală, recesiune


  Știrile Zilei