02:49 29 Mai 2020
În direct
 • EUR19.40
 • USD17.63
 • RUB0.25
 • RON4.01
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  59 0 0

  Ministerul Afacerilor Externe a confirmat joi că, printre muncitorii infectaţi cu coronavirus la o companie de prelucrare a cărnii din localitatea Dissen, Germania, se află şi români. Ce informaţii se cunosc până în acest moment.

  BUCUREŞTI, 21 mai – Sputnik, Doina Crainic. În urma informaţiilor apărute în presă despre mai multe cazuri de infecţie cu coronavirus a mai multor lucrători de la un abator din localitatea Dissen, landul german Saxonia Inferioară, MAE a întreprins demersuri pentru a verifica dacă printre aceştia se află şi cetăţeni români.

  Instituţia a confirmat că există şi cetăţeni români infectaţi, dar, până la acest moment, nu există date concrete cu privire la persoanele infectate, numărul total al angajaţilor diagnosticaţi urmând a fi comunicat în cursul zilelor următoare.

  „Toate persoanele infectate suferă de o formă uşoară a bolii sau sunt asimptomatice şi beneficiază de sprijinul companiei angajatoare pentru procurarea produselor necesare în această perioadă”, a precizat MAE.

  Ambasada României la Berlin nu a primit, până în prezent, solicitări din partea cetăţenilor români care îşi desfăşoară activitatea la această companie.

  MAE a mai precizat că Ambasada menţine legătura atât cu autorităţile locale, cât şi cu reprezentanţii companiei, fiind pregătită să acorde asistenţa consulară necesară, în limita competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate în contextul pandemiei de COVID-19.

  De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care se află în străinătate şi se confruntă cu situaţii dificile, inclusiv cu situaţia în care drepturile acestora nu sunt respectate, să contacteze imediat misiunea diplomatică sau oficiul consular cel mai apropiat.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Moscova a reacționat la ideea mutării armelor nucleare din Germania în Polonia
  După Germania, Anglia și Austria, urmează exportul românilor în Italia
  Schimbarea legislației pentru muncitorii români din Germania - anunțul ambasadorului
  Iohannis, acuzat că a cerut bani pentru Germania și Franța! ”E culmea servilismului!”
  După Germania, și Ungaria refuză o decizie a Curții de Justiție a UE
  Germania a scutit Nord Stream de prevederile Directivei UE a gazelor
  Tagurile:
  coronavirus, Germania


  Știrile Zilei