00:37 07 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.48
 • USD17.39
 • RUB0.25
 • RON4.03
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  15362

  Creșterea uriașă a inegalității în privinţa bogăției vine în ciuda, sau, poate că, în parte, datorită, mai multor injecții de numerar de către guvernul federal către corporații.

  BUCUREŞTI, 22 mai – Sputnik, Doina Crainic. Cei mai bogați 600+ americani au asistat la o creştere a averii lor totale cu 434 miliarde de dolari între 18 martie, când guvernul a început să introducă măsuri de blocare, şi 19 mai, a raportat Americans for Tax Fairness, o organizaţie non-profit cu sediul la Washington, citând date Forbes.

  Ziua de plată a adăugat aproximativ 15 la sută la portofoliile grupului exclusiv, bogăția lor totală urcând de la aproximativ 2,948 trilioane de dolari în martie la 3,382 trilioane de dolari în prezent.

  Mai mult decât atât, organizaţia non-profit a descoperit că în cazul celor mai bogați cinci bărbați din America, Jeff Bezos, Bill Gates, Mark Zuckerberg, Warren Buffett și Larry Ellison, averea lor a crescut și mai mult, cu un total de 75,5 miliarde de dolari, sau 19 la sută, în timpul aceleiaşi perioade.

  Știrea vine pe fondul rapoartelor recente potrivit cărora aproximativ 38,6 milioane de americani au depus cereri de șomaj în urma crizei create de coronavirus, 2,4 milioane de cereri fiind depuse doar în ultima săptămână, potrivit Sputnik News. De asemenea, 16 milioane de lucrători au pierdut asigurarea de sănătate oferită de angajator, în timp ce aproximativ 1,5 milioane de americani s-au îmbolnăvit de coronavirus, care a provocat până în prezent peste 90.000 de decese în SUA.

  Creșterea inegalității în privinţa bogăției vine în ciuda alocării de către parlamentarii din SUA a mai multor pachete de ajutor în valoare de peste 6 trilioane de dolari începând cu luna martie, inclusiv o plată directă unică de 1.200 de dolari către fiecare adult american și 500 de dolari pe copil, sute de miliarde pentru șomaj și alte departamente privind programe de muncă, precum și miliarde de dolari pentru bănci, industrii majore și guverne locale şi teritoriale.

  Cheltuielile au condus la creșterea datoriei naționale a SUA la aproape 25 de miliarde de dolari, ceea ce reprezintă 117 la sută din PIB-ul anual al Americii.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Urgență mondială: Reuniune NATO – probleme mari din cauza SUA. Reacția Rusiei
  Reacție de la Moscova la acuzațiile aduse Apple în SUA
  Un fost membru ISIS a povestit despre cooperarea SUA cu teroriștii în Siria
  Teodorovici, ieșire fulminantă, curaj maxim și față de SUA – aruncă în aer scena politică!
  Vânzări masive: Rusia ”îi întoarce spatele” datoriei de stat a SUA
  Palestina se retrage din toate acordurile cu Israelul și SUA
  Trump anunță că SUA vor părăsi acordul Cer Deschis
  Tagurile:
  șomaj, SUA


  Știrile Zilei