18:15 01 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.61
 • USD17.61
 • RUB0.25
 • RON4.05
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  16523

  Democrații din Camera Reprezentanților i-au cerut lui Donald Trump să ofere explicații cu privire la expedierea de ventilatoare în Rusia

  BUCUREȘTI, 23 mai – Sputnik. Președinții democrați ai comisiilor din Camera Reprezentanților a SUA i-au cerut președintelui Donald Trump să explice expedierea ventilatoarelor în Rusia, anunță The Hill, cu trimitere la o scrisoare a parlamentarilor.

  Potrivit publicației, politicienii și-au exprimat îngrijorarea față de decizia liderului americani de a trimite Moscovei echipamente medicale, în timp ce SUA se află într-o fază critică a pandemiei.

  Democrații au exprimat opinia că Trump a expediat ventilatoare și altor state ca gest de “curtoazie politică”.

  Pe 8 mai, președintele rus Vladimir Putin a purtat o discuție telefonică cu omologul său american, în cadrul căreia șeful de la Casa Albă a propus să ofere Rusiei aparate de ventilație artificială. Prima partidă din 50 de bucăți a sosit deja la Moscova recent, avionul cu cea de-a doua partidă, cu 150 de unități de tehnică medicală, va pleca pe 26 mai.

  Ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, consideră că acest pas al Washingtonului este unul sincer, iar viceministrul Serghei Reabkov a mulțumit colegii americani pentru ajutorul oferit.

  Ajutorul rusesc

  Totodată în luna martie partea rusă a expediat în SUA din propria inițiativă un avion cu tehnică medicală. Atunci Putin a menționat că nu este vorba de “nu este vorba de un drum cu un sens unic”.

  Șeful statului a spus că după aterizarea avionului părțile au încheiat un contract pentru livrarea în Rusia a senzorilor fluxurilor de aer care sunt utilizate în producția de ventilatoare.

  Președintele american, la rândul lui, a apreciat pozitiv decizia Moscovei și a subliniat că partea rusă a expediat un avion “foarte-foarte mare”. MAE al Rusiei și Departamentul de Stat au făcut un schimb de declarații cu privire la disponibilitatea celor două țări de a se ajuta reciproc.

  Tematic

  Dezastru istoric în SUA: Trump și serviciile au dat LISTA care compromite personaje URIAȘE
  Înapoi în viitor: egoul spațial al lui Trump va fi spre binele umanității
  Trump este gata să discute cu Rusia și China evitarea unei curse a înarmărilor
  Donald Trump i-a înaintat ultimatum Organizației Mondiale a Sănătății
  Donald Trump, acuzat din China: ”Ori este nebun, ori complice!”
  Trump anunță că SUA vor părăsi acordul Cer Deschis
  Trump a anunțat că nu va mai închide ţara în cazul unui al doilea val al epidemiei
  Șeful OMS a refuzat să comenteze ultimatumul lui Trump
  Tagurile:
  Rusia, SUA, Donald Trump


  Știrile Zilei