16:32 06 August 2020
În direct
 • EUR19.69
 • USD16.64
 • RUB0.23
 • RON4.07
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  39951

  Premierul Ungariei Viktor Orban a anunțat în intervenţia lui săptămânală la Radio Kossuth că lansează o consultare populară privind măsurile legate de relansarea economică, dar și cu referire la planurile lui George Soros.

  BRUXELLES, 29 mai - Sputnik, Daniela Porovăț. Consultarea populară anunțată azi de Viktor Orban se referă la o gamă largă de chestiuni legate de noul coronavirus şi la măsurile de relansare a economiei. Studiul este intitulat ”Consultare Naţională”, iar chestionarele vor fi trimise prin poştă către toate locuinţele din Ungaria.

  Cunoscut pentru opoziția pe care o are față de planurile lui George Soros, Viktor Orban a inclus și în acest chestionar o întrebare referitoare la controversatul miliardar şi la 'planul acestuia de a susține emiterea de obligaţiuni perpetue. Această măsură economică ar duce la o ''sclavie impusă de datorii'', potrivit lui Viktor Orban.

  Premierul Ungariei a trecut cu bine peste perioada de vârf a pandemiei și a luat cele mai curajoase măsuri economice de susținere a populației și a companiilor ungare. Prin consultarea populară, Orban va vedea ce susținere populară are pentru măsurile sale, dar rezultatele se anunță a fi pozitive.

  Ungaria a raportat azi dimineaţă 3.841 de cazuri confirmate de infectare cu noul coronavirus, dintre care 517 de cazuri mortale. Până în prezent 2.024 pacienţi spitalizaţi cu COVID-19 s-au vindecat, iar în spitalele ungare se mai află internaţi 384 de pacienţi cu noul coronavirus.

  Cele mai multe cazuri de COVID-19 se înregistrează în Budapesta (1.829), urmată de judeţele Pesta (547) şi Fejer (370), iar cele mai puţine în judeţul Bekes (11). Ungaria, ţară o populaţie de aproximativ 9,78 milioane de locuitori, a efectuat până acum 180.152 de teste.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Iohannis ori se teme de Viktor Orban - ori iese la iveală o combinație secretă!
  Cum și-au dat mâna Viktor Orban și Klaus Iohannis ca să bage opoziția în corzi
  Viktor Orban: ”Nu Europa este viitorul nostru, ci noi suntem viitorul Europei”
  Viktor Orban îi răspunde lui Iohannis: ”Dacă vom fi nevoiți, vom ridica mănușa aruncată”
  Bilanțul vizitei lui Viktor Orban: Parteneriat strategic între Chișinău și Budapesta
  Tagurile:
  Soros, Viktor Orban


  Știrile Zilei