16:25 10 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.19
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  24820

  Twitter a cenzurat din nou o postare a lui Donald Trump despre situația din Minneapolis, marcând-o ca una care elogiază violență.

  BUCUREȘTI, 29 mai – Sputnik. Rețeaua de microblogging Twitter a marcat postarea președintelui SUA, Donald Trump, despre situația din Minneapolis ca una care încalcă regulile comunității, care interzic elogierea violenței.

  “Totuși angajații Twitter au decis să nu blocheze accesul la postare pentru aceasta ar putea reprezintă un interes public”, se spune în mesajul care însoțește postarea președintelui american.

  Trump a scris în Twitter că ar putea expedia Garda Națională în Minneapolis, orașul care se confruntă cu violențe din cauza decesului unui bărbat de culoare George Floyd. Potrivit lui, fie primarul Jacob Frey va lua măsuri, fie va face “așa cum trebuie” și situația va fi luată sub control de către Garda Națională.

  Mai devreme Twitter a marcat o altă postare a lui Trump cu un mesaj care avertizează asupra unei informații false. Drept răspuns, președintele a amenințat cu reglementarea sau închiderea rețelelor de socializare. Drept răspuns, reprezentanții Twitter au declarat că nu suprimă alte puncte de vedere, chiar dacă blochează sau elimină conținutul care contravine regulilor comunității.

  Totodată Trump a semnat un decret, care, potrivit lui, care va permite utilizatorilor să atace în justiție cazurile de cenzură. Twitter a declarat că acest document este unul “reacționar și părtinitor politic”.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  SUA ar putea efectua un test nuclear live „în câteva luni”, dacă Trump îl comandă
  Twitter a explicat de ce postările lui Trump au fost marcate cu ”ecusonul neadevărului”
  Impact mondial! Trump a semnat limitarea protecţiei şi libertăţii reţelelor pe Internet!
  Trump: armata e gata să intervină la Minnesota, „când încep jafurile, încep împușcăturile”
  Premieră: Război între Trump și Twitter, acuzații de ”Amestec în alegerile prezidenţiale”
  Tagurile:
  Twitter, Donald Trump


  Știrile Zilei