04:59 07 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.56
 • USD17.31
 • RUB0.24
 • RON4.04
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  425151

  Kremlinul a declarat că aluziile la o presupusă implicare a Rusiei în violențele din SUA sunt nedrepte și greșite și nu reprezintă poziția oficială a Washingtonului.

  BUCUREȘTI, 1 iun – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că aluziile la o presupusă implicare a Rusiei în dezordinile din SUA reprezintă o insinuare nedreaptă și greșită, care nu reprezintă o poziție oficială a Washingtonului.

  Fostul consilier prezidențial din SUA pentru securitatea națională Susan Rice a declarat anterior că în spatele violențelor din SUA s-ar afla Rusia. Rice nu a prezentat niciun fel de probe în susținerea afirmațiilor.

  “Orice insinuări, precum cea pe care ați menționat-o, desigur, sunt absolut nedrepte, greșite, și din câte înțelegem, astfel de insinuări nu reflectă punctul de vedere oficial al Washingtonului”, a spus Peskov, fiind întrebat de jurnaliști cum apreciază declarația lui Rice.

  Mai multe orașe din SUA sunt cuprinse de un val de proteste și dezordini de stradă după moartea unui bărbat de culoare, George Floyd, din cauza acțiunilor unor polițiști. Unul din reprezentanții forțelor de ordine, care a pus genunchiul pe gâtul lui Floyd, a fost acuzat de ucidere prin imprudență.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Revolta violentă din SUA, susținută de Soros? Trump, reacție fulminantă, cutremur mondial!
  Proteste în SUA: manifestanții, dispersați cu gaze lacrimogene din apropierea Casei Albe
  Iranul cere SUA „să pună capăt violenţelor" împotriva propriului lor popor
  Tagurile:
  Kremlin, Proteste, Rusia, SUA


  Știrile Zilei