14:46 10 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.19
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  30751

  Un elicopter militar zburând la joasă altitudine a fost dislocat pentru a dispersa protestatarii violenţi care au ieșit pe străzile din Washington, DC, încălcând regulile stării de asediu instituite în oraş

  BUCUREŞTI, 2 iun – Sputnik, Doina Crainic. Zeci de persoane care protestau în legătură cu moartea lui George Floyd - care a fost ucis în timpul unui arest în Minneapolis, Minnesota, săptămâna trecută – au luat cu asalt străzile din capitală luni seara, ignorând regulile stării de asediu care fusese impusă mai devreme.

  ​În timp ce protestatarii se îndreptau către Chinatown, au fost întâmpinați de cel puțin un elicopter Blackhawk având aparent o marcă a Crucii Roșii. Elicopterul s-a menţinut doar la câțiva metri deasupra mulțimii, într-o încercare de-a o forța să se disperseze.

  ​Manevra, cunoscută sub numele de „spectacol de forță”, constă în crearea unor rafale care împrăştie gunoiul și resturile către protestatari. Tactica este rezervată de obicei zonelor de război, unde este folosită pentru alungarea insurgenților, potrivit RT. https://www.rt.com/usa/490460-washington-dc-helicopter-protesters/?utm_source=browser&utm_medium=aplication_chrome&utm_campaign=chrome

  Deși protestul a devenit în mare măsură pașnic, au existat câteva cazuri de vandalism, mai multe vitrine de magazin din orașul fiind sparte de protestatari.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova  Știrile Zilei