16:23 10 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.19
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1022)
  51451

  Ratele de mortalitate din cauza Covid-19 în rândul persoanelor BAME (negre, asiatice și etnice minoritare) din Marea Britanie sunt mai mari decât în cazul populației albe, persoanele de culoare având riscul mai mare să contracteze boala, potrivit unui raport oficial.

  BUCUREŞTI, 2 iun – Sputnik, Doina Crainic. Un raport privind „Disparitățile în ceea ce privește riscul și rezultatele în legătură cu Covid-19” a fost publicat marți de Public Health England (PHE), după ce a fost criticată întârzierea emiterii acestui raport.

  Ancheta condusă de guvern arată că persoanele negre sunt grupul în care s-au înregistrat cele mai multe diagnosticări cu Covid-19, în timpul pandemiei care a ucis aproape 40.000 de oameni în Marea Britanie din februarie, potrivit celor mai recente cifre oficiale, relatează RT.

  Oamenii originari din Bangladesh se confruntă cu cel mai mare risc de a muri din cauza virusului - dublu faţă de grupul britanicilor albi, potrivit PHE.

  De asemenea, persoanele care sunt clasificate etnic ca chineze, pakistaneze, indiene, „asiatice”, din Caraibe sau „alţi negri” se confruntă cu consecinţe mult mai grave pentru sănătate când vine vorba de infectarea cu Covid-19, potrivit raportului. Astfel, riscul de a muri din cauza virusului este între 10 și 50% mai mare decât în cazul britanicilor albi.

  Raportul a constatat că numărul mai mare de decese în comunitățile negre și asiatice reprezintă o inversare a tendințelor istorice, potrivit cărora britanicii albi erau anterior grupul etnic care se confrunta cu riscul cel mai mare să moară din orice cauză.

  Raportul PHE - comandat de ministrul Sănătăţii Matt Hancock - trebuia să apară „până la sfârșitul lunii mai”. Întârzierea i-a înfuriat pe mulţi oameni, care au comentat că premierul Boris Johnson părea să blocheze emiterea raportului incomod legat de comunitatea BAME.

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1022)

  Tematic

  Moscova: UK nu a prezentat nicio dovadă despre „cyberatacurile” ruseşti legate de COVID-19
  Românii în UK: noi reguli privind COVID-19 din iunie – când puteţi primi amendă de 1.000 £
  O femeie din UK a încălcat restricțiile: A crezut că Țara Galilor e în Anglia - video


  Știrile Zilei