14:08 27 Octombrie 2020
În direct
 • EUR20.13
 • USD17.03
 • RUB0.22
 • RON4.13
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  30791

  Prima surpriză făcută de Viktor Orban este vizita pe care o desfășoară în Belarus, unică în felul ei pentru un lider european. A doua, el a cerut astăzi ridicarea sancțiunilor europene impuse Belarusului

  BRUXELLES, 5 iun - Sputnik, Daniela Porovăț. Aflat în vizită în Belarus, premierul ungar Viktor Orban a solicitat astăzi ridicarea sancţiunilor europene impuse acestei ţări.

  ''Parteneriatul nu se poate construi cu sancţiuni. Iată de ce este timpul ca Uniunea Europeană să ridice sancţiunile existente faţă de Belarus'', și-a argumentat Orban solicitarea prin care rupe rândurile europene.

  Şeful executivului ungar nu s-a oprit aici ci a cerut ca, după ce va fi încheiată criza legată de pandemia de COVID-19, să fie instaurată o nouă etapă în cooperarea între UE şi Uniunea eurasiatică'' din care face parte şi Belarusul.

  Orban a arătat că o astfel de cooperare ar fi un ''eveniment cheie pentru regiunea'' europeană.

  Sancţiunile faţă de Belarus din partea UE au fost introduse prima dată în 2004 și au fost prelungite până în februarie 2021.

  Prin gestul său, Viktor Orban își dovedește anvergura de lider internațional, capabil să deschidă noi căi de cooperare și să vadă dincolo de limitele strâmte impuse de UE.

  Tematic

  Iohannis ori se teme de Viktor Orban - ori iese la iveală o combinație secretă!
  Relația Soros – Kovesi – Iohannis dată în vileag! Legătura cu Viktor Orban
  Viktor Orban consultă populația cu privire la măsurile anti-criză și la planul lui Soros
  Tagurile:
  Uniunea Europeană, Viktor Orban

  Știrile Zilei