16:30 10 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.19
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Facebook (54)
  15241

  Facebook, care încearcă de mult timp să stârnească temeri legate de imixtiunea străină în alegerile din SUA, a început să eticheteze site-urile străine susținute de Rusia, China şi alte ţări, dar refuză constant să facă acelaşi lucru cu site-uri finanţate de SUA.

  BUCUREŞTI, 5 iun – Sputnik, Doina Crainic. Facebook a introdus o nouă politică de avertizare pentru utilizatori, care sunt informaţi că unele agenţii de presă sunt sponsorizate de guvernele lor.

  Paginile acestor agenţii au acum ataşate o etichetă care le cataloghează drept „agenţie controlată de stat (numele țării)”.

  Astfel de etichete au fost deja ataşate la pagini ale agenţiilor Sputnik și RT, ale agenţiilor din China Xinhua și People’s Daily, a agenţiei Press TV din Iran, precum și ale unor agenţii media din Coreea de Nord, Filipine, Maroc, Tunisia și Thailanda.

  Șeful politicii de securitate cibernetică de la Facebook, Nathaniel Gleicher, a anunțat joi că platforma va începe să eticheteze din vară postări de la aceste agenţii.

  Facebook a anunţat că a vizat agenţiile pe baza recomandărilor din partea a zeci de experți nenumiţi din domeniul mass-media. Potrivit Gleicher, pentru a evalua dacă o agenţie de presă „merită” o etichetă, Facebook a luat în considerare controlul financiar, structura de proprietate, mecanismele de guvernanţă și responsabilitate, independența și diversitatea surselor și controlul editorial exercitat de un guvern.

  „De asemenea, avem în vedere factori specifici ai țării respective, inclusiv libertatea presei, și consultăm cercetări open-source efectuate de academicieni și experți de vârf”, a spus Gleicher, potrivit Sputnik News.

  Însă compania a făcut excepție în cazul organizațiilor occidentale finanțate de guvernul american, precum Voice of America și RFE / RL, sau BBC, a cărei conducere este numită în mare parte de regină. Gleicher a explicat că Facebook a concluzionat că aceste agenţii au parte de independență editorială.

  „O companie americană mult timp în «tovărăşie» cu establishmentul american, care spune întregii omeniri ce poate și ce nu poate să spună, este definiția unei dictaturi tehnologice și a cenzurii”, a declarat, într-un comunicat, o purtătoare de cuvânt a Russia Today.

  „Etichetarea de agenţii de presă străine independente din punct de vedere editorial ca nefiind astfel este, pe lângă întreţinerea prejudecăților și xenofobiei, un exemplu principal de «fake news» pe care Facebook pretinde că încearcă să le combată”, a mai spus aceasta.
  Тема:
  Facebook (54)

  Tematic

  Rusia a amendat Facebook și Twitter
  Un pericol - Soros pregătește un ”Facebook” propriu, implicații colosale
  Facebook luptă împotriva coronavirusului interzicând reclamele înșelătoare
  Orban a fost ”împachetat”?! Consilierul său american ”împărțea funcții pe Facebook”!
  Tagurile:
  Facebook


  Știrile Zilei