13:10 23 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.60
 • USD16.66
 • RUB0.22
 • RON4.03
 • UAH0.59
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1226)
  7111

  Liderii mai multor state europene i-au adresat Comisiei Europene o scrisoare în care atrag atenția că UE nu a fost pregătită pentru pandemia de coronavirus și au cerut să asigure o pregătire mai bună pentru următoarea pandemie

  BRUXELLES, 10 iun - Sputnik, Daniela Porovăț. În scrisoarea adresată preşedintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, împreună cu un document de orientare, mai mulți lideri europeni importanți observă că UE a avut un răspuns haotic la pandemie, care ridică întrebări cu privire la nivelul de pregătire pentru asemenea situații, arătând că e necesară o abordare la nivel european, mai ales dacă va fi cazul unui al doilea val al pandemiei.

  "Sperăm că documentul poate servi drept inspiraţie pentru viitoarele discuţii fructuoase la nivel european pentru a ne asigura că UE este pregătită pentru viitoarele pandemii", se arată în scrisoare.

  Documentul este important, având în vedere că a fost semnat de lideri importanți: preşedintele francez Emmanuel Macron, cancelarul Angela Merkel, premierul polonez Mateusz Morawiecki, prim-ministrul spaniolul Pedro Sanchez, şefa executivului belgian Sophie Wilmes şi șefa Guvernului danez Dane Mette Frederiksen.

  Textul arată lipsa echipamentelor medicale cu care s-au confruntat europenii și subliniază că înţelegerea deficienţelor este esenţială, cerându-se în acest sens o mai bună coordonare a colectării şi a procesării datelor, astfel încât cifrele să fie comparabile de la un stat la altul.

  De altfel, șefii de stat şi de guvern din cele 27 de state membre ale UE urmează să organizeze o reuniune virtuală pe 19 iunie, în care vor fi abordate urmările pandemiei, iar scrisoarea trimisă Comisiei Europene arată câteva din problemele care vor fi abordare la această conferință.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1226)
  Tagurile:
  UE, Pandemie, coronavirus

  Știrile Zilei