00:26 24 Octombrie 2020
În direct
 • EUR20.17
 • USD17.05
 • RUB0.22
 • RON4.14
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  310831

  O româncă ce se află la muncă în străinătate a fost victima unei escrocherii bancare, fiind înşelată, în urma primirii unui telefon de la „bancă”, să transfere în contul infractorilor toţi banii adunaţi în şase luni.

  BUCUREŞTI, 12 iun – Sputnik, Doina Crainic. Angela A., aflată la muncă în străinătate, a povestit că, pe 29 mai, în jurul orei 17:00, a fost sunată de la Lloyds Bank, banca unde are contul, fiind atenţionată că i s-a spart contul şi sfătuită să își transfere toţi banii într-un cont, din motive de securitate bancară. Infractorii au păcălit-o spunând că va primi un nou card bancar.

  „M-au păcălit întrebându-mă dacă am efectuat o tranzacție în valoare de în jur de 500 de lire sterline. Apoi îmi recomandă, după mai multă conversație, să mut banii într-un nou cont pe care mi-l dau ei, pe numele meu, și voi primi un nou card bancar în jurul zilei de luni”, a declarat Angela pentru ziarulromanesc.net

  Când a fost sunată, pe ecran nu a apărut un număr de telefon, ci chiar numele băncii. Speriată că i s-a spart contul, românca s-a grăbit să-şi transfere toţi banii, 4000 de lire sterline, strânşi din munca ei în șase luni.

  După efectuarea transferului, la aproximativ cinci minute, femeia a primit un alt telefon, de data aceasta chiar de la Lloyds Bank, fiind întrebată dacă a efectuat o tranzacție în valoare de 4000 de lire sterline.

  „În momentul în care am spus că ei m-au sunat și mi-au spus să o fac am primit lovitura de grație: nu au fost ei și așa mai departe cu toate detaliile”, a povestit românca înșelată.

  Deşi a dat băncii toate detaliile contului unde fusese îndrumată să transfere banii, cei de la bancă au anunţat-o, peste câteva zile, că nu pot face nimic și nu îi vor rambursa banii, deoarece femeia nu a luat nicio măsură de siguranţă. Ea a fost sfătuită să depună plângere la poliție.

  „Acum realizez că au avut dreptate, dar, dacă am primit un telefon în numele lor, nu am mai stat să mă gândesc la ceva rău”, a mai spus victima.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Românii în UK: noi reguli privind COVID-19 din iunie – când puteţi primi amendă de 1.000 £
  Proteste în UK: Guvernul vrea să folosească pandemia pentru a planta microcipuri în oameni
  Moscova: UK nu a prezentat nicio dovadă despre „cyberatacurile” ruseşti legate de COVID-19
  UK: un număr mai mare de decese din cauza Covid-19 s-a înregistrat în acest grup etnic
  O femeie din UK a încălcat restricțiile: A crezut că Țara Galilor e în Anglia - video
  Tagurile:
  Româncă, UK

  Știrile Zilei