05:37 26 Octombrie 2020
În direct
 • EUR20.20
 • USD17.05
 • RUB0.22
 • RON4.14
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  14710

  Ministerul de Externe de la Beijing a anunțat că China şi India au convenit ieri să descaladeze cât mai curând posibil situaţia creată la frontiera dintre cele două ţări unde a avut loc un conflict între trupele lor care a provocat cel puţin 20 de victime.

  BRUXELLES, 18 iun - Sputnik, Daniela Porovăț. Diplomatul chinez de rang înalt Wang Yi i-a spus ministrului indian de Externe Subrahmanyam Jaishankar, în timpul unei discuţii telefonice avute ieri, că India trebuie să îi pedepsească aspru pe cei responsabili de conflict şi să îşi controleze trupele de la frontieră, a anunţat Ministerul chinez de Externe într-un comunicat.

  Inițial, după confruntarea între trupele chineze și indiene, cele două țări s-au acuzat reciproc pentru conflictul produs luni noaptea.

  Confruntarea soldaților indieni cu forțele chineze în Ladakh, regiunea Kashmir, o zonă în jurul căreia există o veche dispută între China și India, s-a soldat cu cel puțin 20 de victime în rândul armatei indiene.

  O asemenea escaladare a conflictului a avut loc pentru prima oară în ultimii 45 de ani după ce tensiunile au început să crească semnificativ între cele două state. Este pentru prima oară în ultimii 45 de ani când un incident de acest fel între China și India se soldează cu pierderi de vieți omenești.

  Armata indiană a anunțat, inițial, că trei dintre soldații săi au fost uciși după ce a confirmat că ambele părți au suferit victime. Mai târziu, în timpul zilei de ieri, oficialii indieni au precizat că mai mulți soldați în stare critică au murit din cauza rănilor.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Conflictul dintre India și China a făcut 20 de victime în rândul soldaților indieni
  Facebook etichetează presa „controlată de stat” din Rusia şi China, dar omite SUA
  Putin: Rusia, India și China cooperează pentru menținerea stabilității globale
  Tagurile:
  conflict, India, China

  Știrile Zilei