20:03 05 August 2020
În direct
 • EUR19.59
 • USD16.64
 • RUB0.23
 • RON4.05
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  40210

  Guvernul italian oferă alocaţii de până la 500 de euro pentru a-i sprijini pe italieni să meargă în concedii în peninsulă şi să susţină sectorul turistic afectat de pandemie. Cine poate beneficia de aceste bonusuri.

  BUCUREŞTI, 19iun – Sputnik, Doina Crainic. Statul italian a deblocat 2,4 miliarde de euro pentru a-i sprijini pe italieni să meargă în concedii în peninsulă, măsura adresându-se gospodăriilor ale căror venituri anuale nu depăşesc 40.000 de euro.

  Bonusul este în valoare de 150 de euro pentru o singură persoană, de 300 de euro pentru o gospodărie cu două persoane şi de 500 de euro pentru o familie compusă din trei persoane sau mai mult, a anunţat miercuri conducerea Agenzia delle Entrate (Fiscul italian), potrivit stiridiaspora.ro

  Bonusul poate fi utilizat într-o structură hotelieră (hoteluri, cameră de oaspeţi, B&B) de pe teritoriul Italiei, începând cu 1 iulie, până la 31 decembrie 2020.

  Ajutorul poate fi accesat printr-o aplicaţie lansată de Ministerul Culturii, care generează un cod QR, cu care beneficiarul trebuie să se înregistreze. 80% din bonus va fi utilizat ca reducere la unităţile de cazare alese, iar restul de 20% reprezintă o deducere din impozitul pe venit în declaraţia de venit din 2021.

  În contextul crizei create de coronavirus, bonusul este acordat în scopul susţinerii turismului, un sector cheie pentru economia Italiei, reprezentând 13% din PIB.

  Din 3 iunie, Italia şi-a redeschis frontierele pentru turiştii străini proveniţi din Uniunea European şi/sau spaţiul Schengen.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Români din Italia și Croația: Avertizare meteo de furtuni și ploi abundente
  Cursă specială - români, aduși din Italia cu avionul
  Românii din Italia: nevoie disperată de lucrători români în acest sector! Angajări urgente
  Românii din Italia: Cursuri gratuite în sectorul unde lucrează cei mai mulţi români
  Români în Italia, important: când puteţi ieşi din casă, interdicţii, sancţiuni, închisoare
  Tagurile:
  Vacanță, Italia, Români


  Știrile Zilei