11:51 19 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.62
 • USD16.63
 • RUB0.22
 • RON4.04
 • UAH0.59
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  12150

  Premierul Ungariei Viktor Orban a arătat într-un interviu pentru Radio Kossuth că sistemul de sănătate din Ungaria a gestionat mai bine epidemia din cele din vestul Europei.

  Premierul ungar, Viktor Orban
  © AP Photo / MTI, Szilard Koszticsak
  BRUXELLES, 19 iun - Sputnik, Daniela Porovăț. Premierul Victor Orban a explicat în interviul său săptămânal la postul public de radio Kossuth că răspunsul de succes al Ungariei la epidemie a salvat zeci de mii de vieţi, el numind acest lucru ”o mare reuşită”. Aflat într-o continuă dispută cu Bruxelles-ul care nu suportă independența Budapestei, Orban a înțepat iarăși Occidentul arătând că sistemul de sănătate din Ungaria a gestionat mai bine epidemia din cele din vestul Europei.

  Orban a mai precizat că dacă vor exista semne care să indice un al doilea val epidemic de coronavirus, nu va ezita să ia măsurile legale şi economice necesare.

  El a atribuit succesul Ungariei disciplinei şi unităţii, arătând că aceste practici vor fi necesare din nou în eventualitatea unui nou val epidemic.

  Orban a semnat miercuri seară decretul prin care în Ungaria încetează starea de urgenţă pentru combaterea epidemiei COVID-19, iar printr-un alt decret a fost instituită urgenţa sanitară.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Relația Soros – Kovesi – Iohannis dată în vileag! Legătura cu Viktor Orban
  Viktor Orban îi răspunde lui Iohannis: ”Dacă vom fi nevoiți, vom ridica mănușa aruncată”
  Ce așteptau românii să anunțe Ludovic Orban – așa cum a făcut Viktor Orban
  Viktor Orban: Ungaria luptă împotriva coronavirusului pe patru fronturi
  Viktor Orban rupe frontul UE: cere ridicarea sancțiunilor europene impuse Belarusului
  Viktor Orban consultă populația cu privire la măsurile anti-criză și la planul lui Soros
  Tagurile:
  Ungaria, Viktor Orban

  Știrile Zilei

  • Finala Champions League, victoria echipei Bayern Munchen

   Bayern Munchen a început în forță cursa pentru câștigarea unui nou titlu de campioană! La doar 3 săptămâni de la cucerirea Ligii Campionilor şi la 5 de la meciul în care au umilit-o pe Barcelona, bavarezii au reuşit un alt rezultat incredibil.

   24
  • Pentru prima dată de la începutul epidemiei în Franța, numărul cazurilor zilnice de Covid-19 a depășit 13.000. Astfel, vineri, instituţia de sănătate publică din Franţa a raportat 13.215 de noi pacienți, însemnând cu 2.622 mai mulți decât în ziua precedentă.

   98
  • Sistemul american de apărare antirachetă Patriot

   Americanii și-am amplasat rachetele sol-aer Patriot în România nu pentru intenționează să lupte cu Rusia, ci pentru că vor să ruineze economia acestei țări antrenând-o în goana înarmării, ca pe timpul războiului rece.

   226