03:00 12 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.32
 • USD17.93
 • RUB0.23
 • RON4.33
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  9850

  Compania chineză Huawei își va construi un centru de cercetare-dezvoltare în valoare de 400 de milioane de lire sterline în satul britanic Sawston, în apropiere de Cambridge

  BRUXELLES, 22 iun - Sputnik, Daniela Porovăț. Huawei urmează să primească autorizația de construcție a unui centru de cercetare-dezvoltare  la 11 kilometri de Cambridge, în Marea Britanie, destinat cipurilor broadband.

  Consiliul districtului South Cambridgeshire a recomandat aprobarea întegrală a cererii depuse de compania chineză.

  Și mai interesant este că, în ciuda sau tocmai din cauza atitudinii SUA față de Huawei, oficiali britanici din domeniul securităţii au recomandat, săptămâna trecută, operatorilor de telecomunicaţii să facă stocuri de echipamente Huawei, de teama unor noi sancţiuni americane împotriva companiei chineze, care i-ar putea perturba capacitatea de a continua livrările de produse critice.

  Marea Britanie a anunţat la începutul anului că va permite Huawei o implicare limitată înconstrucţia reţelelor 5G, în timp ce, la nivel global, SUA încearcă să obțină blocarea oricărei colaborări cu firma chineză, după cum se vede, fără succes.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tagurile:
  Cambridge, Huawei

  Știrile Zilei