04:29 16 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.71
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  28220

  O regiune italiană superbă oferă turiștilor străini și celor din ţară posibilitatea să petreacă gratuit vacanța acolo fără a „avea altă preocupare decât aceea de a descoperi frumusețile regiunii, istoria sa, gastronomia și vinul” specifice acesteia.

  BUCUREŞTI, 26 iun – Sputnik, Doina Crainic. Un proiect original a fost lansat oficial în Italia. Acesta a fost propus de asociația culturală „Amici del Morrutto” și de administrația municipală a comunei San Giovanni in Galdo și se numește „Regalati il Molise” (relaxează-te în Molise), potrivit site-ului local „Primonumero”. Astfel, localitatea oferă cazare gratuită celor care doresc să descopere regiunea. Pe toata durata acestei veri, vor fi oferite 40 de sejururi de o saptamana între iulie şi septembrie, în casele regiunii pitoreşti.

  Comunitatea este pregătită să pună la dispoziție turiștilor trei case, iar oaspeții nu vor avea o altă preocupare decât să descopere frumusețile regiunii Molise, istoria, gastronomia și vinul specifice acesteia. Un avantaj semnificativ este că orăşelul este situat la doar 40 de minute distanţă de mare și munți, la două ore de Roma și Napoli.

  „Cei care aleg să accepte acest «pariu» vor descoperi o regiune rurală cu o calitate excelentă a vieții”, spun promotorii proiectului, potrivit Sputnik France

  Mai multe municipalități, care nu fac neapărat parte din Molise, au solicitat să se alăture proiectului. Într-o singură zi, iniţiatorii au primit sute de solicitări din partea italienilor și străinilor, în special din Franța, Irlanda sau Ucraina.

  Regiunea Molise din sudul Italiei este adesea trecută cu vederea de turiști. Potrivit unui studiu recent al Eurostat, Molise este regiunea cel mai puţin frecventată de turişti din Europa.

  Cu toate acestea, ea se află pe lista întocmită de New York Times în acest an, a celor mai bune 52 de destinații turistice mondiale în 2020.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Românii din Italia: avertismentul autorităţilor italiene – ce se poate întâmpla din toamnă
  Italia și Franța au semnat un contract pentru 400 milioane doze ale vaccinului de COVID-19
  Italia vrea ca 15 iunie să fie ”Ziua Z” a turismului european
  Festivitățile de Ziua Republicii în Italia
  Românii din Italia: din iulie, bonus lunar de 100 de euro pentru aceşti lucrători
  Românii din Italia, veste bună: bonusuri de vacanţă de 500 de euro
  Tagurile:
  turiști, Italia

  Știrile Zilei