20:49 13 August 2020
În direct
 • EUR19.56
 • USD16.61
 • RUB0.23
 • RON4.04
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1143)
  44512

  Statele membre ale UE au amânat decizia cu privire la lista de ţări ai căror cetăţeni li se va putea permite intrarea în Uniunea Europeană în iulie. Ambasadorii ţărilor din UE şi spaţiul Schengen au propus o listă cu circa 15 state, din care este exclusă SUA.

  BUCUREŞTI, 28 iun – Sputnik, Doina Crainic. Preşedinţia croată a UE a stabilit termenul de sâmbătă seară până când statele membre trebuiau să se pronunţe printr-un vot, dar unele dintre acestea au solicitat o amânare.

  Ambasadorii statelor UE şi din spaţiul Schengen au propus o listă cu circa 15 state, din care este exclusă SUA şi care include China sub anumite condiţii.

  „Consultările continuă şi se vor prelungi până luni”, a anunţat o sursă diplomatică europeană, potrivit Agerpres.

  Cele 14 ţări de pe listă sunt: Algeria, Australia, Canada, Georgia, Japonia, Muntenegru, Maroc, Noua Zeelandă, Rwanda, Serbia, Coreea de Sud, Thailanda, Tunisia, Uruguay, la care se adaugă şi China, sub rezerva reciprocităţii, potrivit unei surse diplomatice. De asemenea, ar urma să fie admişi şi călători din Andorra, Monaco, Vatican şi San Marino.

  SUA este cea mai afectată ţară în ceea ce priveşte numărului de decese şi de infectări, cu 125.255 de decese la 2.492.246 de cazuri înregistrate până sâmbătă seara. Pe lângă SUA, lipsesc de pe listă şi Brazilia sau Rusia. Lista ar urma să fie revizuită la fiecare două săptămâni.

  Pentru ca o ţară să fie inclusă pe listă, trebuie să îndeplinească mai multe criterii epidemiologice, precum o rată de noi cazuri de COVID-19 apropiată de sau care să nu depăşească 16 cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile, dar şi o tendinţă de stabilizare sau scădere a cazurilor de infectare.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1143)
  Tagurile:
  Acces, UE, COVID-19, coronavirus


  Știrile Zilei