21:06 13 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.17
 • RUB0.24
 • RON4.01
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  2427181

  Susținut de partidul Dreptate și Justiție (PiS), președintele în exercițiu s-a clasat, după scrutinul de ieri, pe primul loc în alegeri

  BUCUREȘTI, 29 iun – Sputnik, Evan Răutu. Este știrea internațională a zilei – în ciuda repetatelor avertismente și admonestări internaționale, Polonia rămâne pe linia națională!

  Preşedintele în exerciţiu, Andrzej Duda, susținut de partidul Dreptate și Justiție (PiS), dar și de și partidul Platforma Civică a președintei Consiliului de Miniștri Ewa Kopacz, s-a clasat pe primul loc în alegerile prezidenţiale care au avut loc ieri, obținând 41,8% din voturi.  

  În turul al doilea, Andrzej Duda se va întâlni cu candidatul liberal, primarul Varşoviei, Rafal Trzaskowski, care ar fi obținut 30,4% din voturi, transmite Reuters

  Andrzej Duda a început primul mandat pe 6 august 2015, fiind atunci, la 43 de ani, cel mai președinte polonez. Este un eurosceptic referitor la actuala formulă de funcționare a UE, dar un susținător al prezenței militare americane (NATO)  în Polonia.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tagurile:
  Polonia, Andrzej Duda


  Știrile Zilei