05:54 07 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.56
 • USD17.31
 • RUB0.24
 • RON4.04
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  14530

  Serviciile de informații americane au declarat că informațiile despre așa-numitul complot între Rusia și talibani este un fals.

  BUCUREȘTI, 29 iun – Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, a admis, bazându-se pe rapoartele serviciilor americane de spionaj, că informațiile despre o complicitate între Rusia și talibani reprezintă un fals.

  “Spionajul m-a anunțat acum că nu consideră informația dată una credibilă, iată de ce nu m-au anunțat anterior pe mine și Mike Pence. Probabil, e vorba de o nouă minciună legată de Rusia, probabil, cu ajutorul unor fake news, New York Times încearcă să-i prezinte pe republicani într-o lumină proastă”, a scris liderul american în Twitter.

  Mai devreme, Casa Albă a declarat că informațiile prezentate de acest ziar sunt inexacte, menționând că serviciile de informații nu au oferit astfel de rapoarte. Trump consideră că e vorba de o comandă politică.

  Vineri, ziarul The New York Times a publicat un articol, în care, făcând trimitere la surse anonime din cadrul serviciilor de informații americane, afirmă că spionajul militar rusesc a propus militanților legați de mișcarea Taliban recompense în schimbul unor atacuri asupra soldaților americani din Afganistan. Publicația nu a prezentat nicio probă în susținerea acestor afirmații.

  Ulterior, ambasada Rusiei din SUA a anunțat că diplomații ruși au primit amenințări. Ministerul Afacerilor Externe de la Moscova a declarat că informațiile publicate în ziarul american reprezintă un fals.

  Mai târziu, și mișcarea Taliban a respins aceste afirmații.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Trump promite arestarea tuturor protestatarilor care atacă monumente
  Trump îl acuză pe Obama de ”trădare”
  Trump: SUA vor „muta” unele trupe din Germania în Polonia ca „semnal” pentru Rusia
  Tagurile:
  Donald Trump, Rusia, SUA


  Știrile Zilei