21:00 13 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.17
 • RUB0.24
 • RON4.01
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  165910

  Patru țări europene limitează accesul românilor pe teritoriul lor din cauza creșterii numărului de infectări din România.

  BRUXELLES, 29 iunie - Sputnik, Daniela Porovăț. Malta, Slovacia, Danemarca și Estonia limitează accesul românilor pe teritoriul lor, România fiind inclusă în zona galbenă pentru că este a treia țară după numărul de cazuri de infectare cu coronavirus din Europa.

  Astfel, chiar dacă Malta a anunțat că va permite zborurile comerciale de la 1 iulie, pe lista de state ale căror cetățeni vor putea intra în țară nu se regăsește România. Lista se poate modifica însă până pe 15 iulie când toate celelalte restricții vor fi ridicate.

  Nici Slovacia nu permite accesul cetățenilor români pe teritoriul său în scop turistic, de afaceri sau personal. Începând cu 20 iunie, cetăţenii statelor membre ale Uniunii Europene pot traversa teritoriul Slovaciei, fără aprobarea prealabilă a Ministerului slovac de Interne, cu condiţia ca tranzitul să se realizeze fără oprire, în cel mult 8 ore de la intrare, inclusiv opririle destinate alimentării cu combustibil.

  Danemarca și-a deschis de sâmbătă granițele pentru călătoriile către şi dinspre majoritatea ţărilor europene, cu excepţia a şase ţări, printre care și România. Decizia este luată pe baza evoluţiei epidemiei de coronavirus în fiecare dintre acestea, a anunţat Ministerul danez de Externe. Ambasada României la Copenhaga a precizat ulterior că românii pot intra pe teritoriul Danemarcei dar cu condiția de a avea minimum 6 nopți de cazare rezervate în această țară.

  Estonia a anunțat, la rândul ei, că românii care doresc să intre în această țară trebuie să stea în caratină.

  Printre țările care se mai află în „zona galbenă” se mai numără Suedia, Portugalia, Bulgaria și Polonia. Alte țări din afara blocului comunitar care se află în zona galbenă sunt Marea Britanie și Serbia.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Drama muncitorilor români din Germania: aproape 1000 dintre ei, infectați cu coronavirus
  Români internați în mod forțat - din ordinul MS, deși ei nu erau cu adevărat infectați?
  Franța: Doi români, arestați după omorul unei bătrâne de 93 de ani la domiciliul acesteia
  Vești proaste de la Aurescu: MAE anunță încă 100 de cetățeni români infectați în Germania
  Viktor Orban, palmă pentru politicienii români! Lecție de comportament chiar la noi acasă!
  România sub ape: furtunile au făcut prăpăd, sute de români evacuați
  Atac mafiot în Germania: români înjunghiaţi, se află în stare critică
  Tagurile:
  lista neagră, UE, Români


  Știrile Zilei