17:49 13 August 2020
În direct
 • EUR19.56
 • USD16.61
 • RUB0.23
 • RON4.04
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  101301

  Uniunea Europeană a publicat o listă de state pentru care se recomandă deschiderea frontierelor UE începând cu 1 iulie, Rusia și Statele Unite nu au fost incluse în ea, dar nici Republica Moldova.

  CHIȘINĂU, 30 iun - Sputnik. Statele membre ale UE au propus eliminarea restricțiilor pentru rezidenții din Algeria, Australia, Canada, Georgia, Japonia, Muntenegru, Maroc, Noua Zeelandă, Rwanda, Serbia, Coreea de Sud, Thailanda, Tunisia, Uruguay, precum și pentru China pe principiul reciprocității.

  În același timp, rezidenții din Andorra, Monaco, San Marino și Vatican ar trebui considerați rezidenți ai UE în această chestiune.

  Raportul subliniază că recomandările nu sunt obligatorii, dar țările UE nu ar trebui să înlăture restricțiile fără acord.

  Republica Moldova nu se regăsește printre aceste țări, dar este indicat faptul că lista va fi revizuită la fiecare două săptămâni, atât pentru includere, cât și pentru excludere, în funcție de situația epidemiologică.

  Statele Schengen au convenit asupra interzicerii „călătoriilor opționale” în UE pentru resortisanții țărilor terțe, la jumătatea lunii martie, pe fondul pandemiei coronavirusului.

  De asemenea, au limitat călătoriile în spațiul european. Majoritatea acestor restricții au fost eliminate la 15 iunie.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tagurile:
  Intrare, restricții, UE


  Știrile Zilei