17:41 13 August 2020
În direct
 • EUR19.56
 • USD16.61
 • RUB0.23
 • RON4.04
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  33731

  Incidentul survine la numai o săptămână după ce o ciudată explozie a afectat  capitala iraniană – atunci a fost în apropierea unei locații militare

  BUCUREȘTI, 1 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. La numai o săptămână după ce o ciudată explozie a afectat  capitala iraniană – un incident la un rezervor de gaze din apropierea unui sit militar – azi noapte o explozie puternică a avut loc la o clinică din nordul Teheranului.

  ​Rezultatul este dezastruos, 18 persoane murind, dintre care 15 femei, transmite agenția iraniană Isna. Explozia a avut loc la subsolul clădirii, dar a făcut victime și la etajele superioare atât printre pacienţi, cât și printre persoanele care le însoţeau, unele ”din cauza fumului gros” provocat de incendiul creat.

  Mai multe persoane au fost rănite, deflagrația provocând daune și clădirilor din jur. Conform reprezentantului pompierilor din Teheran, explozia ar fi fost generată de buteliile de gaz din subsolul clinicii, care ar fi luat foc.

  Intervenția pompierilor a dus la stingerea incendiului.

  ​Reamintim că săptămâna trecută, în noaptea de joi spre vineri, un rezervor de gaze a explodat în apropierea unui sit militar, inspectat de Agenția Internațională pentru Energie Atomică în 2015 din cauza suspiciunilor privind aplicații (militare) nucleare.

  ​Pe vremea regimului Obama, facilitățile nucleare ale Iranului au fost ținta unui atac cibernetic pus la cale pentru a provoca incidente la facilitățile nucleare (energetice) ale Iranului.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova  Știrile Zilei