12:12 10 August 2020
În direct
 • EUR19.62
 • USD16.60
 • RUB0.23
 • RON4.06
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  78803

  Comisia Europeană a anunțat astăzi că va trimite România în fața Curții de Justiție a UE (CJUE), solicitând sancțiuni financiare pentru lipsuri legislative.

  BRUXELLES, 2 iul - Sputnik, Daniela Porovăț. Comisia Europeană acționează în judecată România la CJUE și vrea sancțiuni financiare pentru că România nu a comunicat măsurile de transpunere în legislația națională a Directivei din 2015 privind mărcile (Directiva (UE) 2015/2436).

  România este singurul stat membru UE care nu a comunicat încă măsurile de transpunere a directivei, iar Comisia Europeană nu glumește când este vorba să i se transpună directivele, după cum se vede din comunicatul de astăzi.  

  În consecință, România riscă să plătească sancțiuni, și până vin mult lăudații bani europeni, deocamdată România se pregătește să dea bani, nu să primească.

  Potrivit anunțului CE, directiva privind mărcile aduce o serie de modificări semnificative, inclusiv o definiție revizuită a mărcii, adaptată la era digitală; noi motive care împiedică înregistrarea mărcilor; noi norme privind mărfurile contrafăcute în tranzit, precum și noi dispoziții de armonizare a procedurilor privind mărcile în toate statele membre ale UE.

  Statele membre au fost obligate să transpună directiva în legislația națională până la 14 ianuarie 2019, arată Executivul european. României i s-a transmis un aviz motivat, spune Comisia, iar aceasta a avut la dispoziție un termen pentru a răspunde. Totuși, în pofida faptului că i s-a acordat o prelungire a termenului de răspuns la avizul motivat, România nu a comunicat măsurile de transpunere. Prin urmare, Comisia a decis să sesizeze Curtea de Justiție a UE cu privire la acest caz.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Comisia Europeană vrea să simplifice legislația UE
  Comisia Europeană propune deschiderea frontierelor interne până la sfârșitul lui iunie
  Comisia Europeană s-a învățat minte: vrea să își facă stocuri de medicamente
  Comisia Europeană vrea să aplice ”taxa lui Dragnea” la nivel UE pentru a face rost de bani
  Comisia Europeană a acuzat Rusia de „difuzarea de teorii conspiraționiste”
  Tagurile:
  România, Comisia Europeană


  Știrile Zilei