16:16 06 August 2020
În direct
 • EUR19.69
 • USD16.64
 • RUB0.23
 • RON4.07
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  331 0 0

  Ambasadorul Germaniei la București, Cord Meier-Klodt, a anunțat că Germania susține aderarea României la Spațiul Schengen.

  BUCUREȘTI, 3 iul - Sputnik, Marius Holdean. Președința germană a Consiliului Uniunii Europene susține aderarea României la spațiul Schengen, este anunțul important făcut astăzi de ambasadorul Germaniei la București, Cord Meier-Klodt, cu ocazia conferinței de lansare a președinției Germaniei la Consiliul Uniunii Europene.

  Evenimentul a fost organizat astăzi la sediul Reprezentanței Comisiei Europene în România, printre participanți numărându-se și ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu

  “Germania a susținut întotdeauna România cu acest obiectiv și nu doar în termeni abstracți. În cursul acestui proces, am avut idei concrete prezentate de cancelarul Merkel, cum ar fi să începem cu intrarea aeroporturilor în Schengen” a detaliat promisiunea făcută în numele Germaniei de ambasadorul Cord Meier-Klodt.

  “Nu am atins obiectivul încă (…), dar să lucrăm în acest sens. Susținem obiectivul“, a completat el, referindu-se și la dificultățile provocate de pandemie pentru libera circulație în interiorul UE.

  Ministrul de Externe Bogdan Aurescu a declarat cu această ocazie că ar fi “o mare realizare pentru spațiul Schengen ca România și Bulgaria să fie înăuntru, decât în afara sa”

  În luna iunie, Parlamentul European a solicitat statelor membre și Consiliului Uniunii Europene să ia măsurile necesare pentru a admite Bulgaria, România și Croația în spațiul Schengen.

  În acest sens, PE a adoptat și o rezoluție cu o largă majoritate de 520 voturi pentru, 86 împotrivă și 59 abțineri .

  “Eurodeputații solicită, de asemenea, Consiliului și statelor membre să își intensifice eforturile în ceea ce privește integrarea spațiului Schengen și să ia măsurile necesare pentru a admite Bulgaria, România și Croația în spațiul Schengen“, se spunea în comunicatul Legislativului European.

  Doar că decizia finală pentru aderarea deplină a unui stat membru la spaţiul Schengen necesită un vot în unanimitate al tuturor statelor membre ale Uniunii Europene în cadrul Consiliului pentru Justiție și Afaceri Interne.

  Tematic

  Europa vinde gogoși României cu privire la aderarea în Spațiul Schengen
  Un celebru politician anulează lăudăroșenia lui Rareș Bogdan și Dan Nica despre Schengen
  Croația, undă verde pentru Spațiul Schengen, România și Bulgaria mai așteaptă
  Orban, întâlnire decisivă cu Ursula von der Leyen pe tema justiției, Schengen și MCV
  „Schengen militar”: Prin rusofobie, NATO vrea să atragă în sfera ei țări neutre ale UE
  Tagurile:
  Schengen, România, Germania


  Știrile Zilei