20:14 09 August 2020
În direct
 • EUR19.68
 • USD16.62
 • RUB0.23
 • RON4.07
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  10810

  Premierul demisionar al Franţei, Edouard Philippe, şi doi foşti miniştri ai Sănătăţii, Olivier Véran şi Agnès Buzyn, sunt vizaţi de o anchetă referitoare la felul în care au gestionat criza coronavirusului

  BRUXELLES, 4 iul - Sputnik, Daniela Porovăț. Curtea de Justiţie a Republicii (CJR) a iniţiat o procedură de informare judiciară în cazul fostului premier Edouard Philippe şi al foştilor miniştri ai Sănătăţii Olivier Véran şi Agnès Buzyn, a declarat procurorul general al Curţii de Casaţie din Franţa, François Molins, relatează publicația Le Monde.

  Guvernul condus de Edouard Philippe abia demisionase ieri, când astăzi, presa din Franța a relatat existența unei anchete care il vizează pe fostul premier, dar și pe Agnès Buzyn, fost ministru al Sănătăţii în Guvernul Edouard Philippe din mai 2017 până în februarie 2020, și de cel care i-a succedat în acest post, Olivier Véran.

  Curtea de Justiţie a Republicii a admis nouă plângeri din totalul de 90 depuse în contextul crizei coronavirusului, iar în sesizările lor este denunţată punerea în pericol a vieţii, cazuri de omor prin neglijenţă şi refuzul oferirii de asistenţă medicală unor persoane aflate în pericol.

  Premierul demisionar Edouard Philippe a anunţat că a luat act de anunţul anchetei și că va furniza "toate răspunsurile necesare".

  Tematic

  Se întâmplă și în Franța: un fost premier, condamnat la închisoare
  Cristoiu demască ”minciuna ministrului Tătaru” că Franța ar reintroduce restricții
  Noul premier desemnat de Macron să salveze popularitatea președintelui Franței
  Guvernul Franței a demisionat
  Tagurile:
  Franța, Edouard Philippe


  Știrile Zilei