17:09 13 August 2020
În direct
 • EUR19.56
 • USD16.61
 • RUB0.23
 • RON4.04
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  20404

  Turcia a înaintat Armatei Naționale Libiene o notă ultimativă în care amenință cu declanșarea unei operațiuni militare.

  BUCUREȘTI, 13 iul – Sputnik. Turcia a înaintat o notă ultimativă Armatei Naționale Libiene, conduse de Khalifa Haftar, în care îi cere să se retragă din Sirt și Al Jufrah, în caz contrar, vor demara o operațiune militară împotriva lor, transmite RIA

  Unitățile Armatei Naționale Libiene, conduse de Khalifa Haftar, trebuie să se retragă de la Sirt și Al Jufrah, în caz contrar, va fi lansată o operațiune militară împotriva lor, a declarat ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu .

  În Libia continuă conflictul dintre Guvernul de Conciliere Națională, condus de Fayez al-Sarraj, care controlează Tripoli și teritoriile din vestul țării, și Armata Națională Libiană, sub comanda mareșalului Khalifa Haftar, care colaborează cu parlamentul stabilit în Estul țării. Guvernul de Conciliere Națională este sprijinit de Turcia, iar Armata Națională Libiană, de Egipt.

  "Haftar trebuie să se retragă din Sirt și Al Jufrah. Am transmis această solicitare părții ruse. Acum se desfășoară pregătirile pentru o operațiune militară în Sirt, deși încă așteptăm o soluționare la masa de negocieri. Dar dacă el (Haftar) nu se va retrage, atunci ne vom arăta hotărârea”, a declarat Cavusoglu la postul turc de televiziune TRT.

  Potrivit acestuia, Turcia consideră că singura soluție pentru depășirea crizei din Libia este cea politică.

  "Chiar dacă în prezent se pledează pentru un armistițiu, acesta nu răspunde intereselor guvernului Libiei, pentru că are temeri că Haftar nu este sincer. Credem că el încearcă să tragă de timp pentru a se pregăti de un nou atac. Guvernul libian consideră că trebuie să vadă mai întâi de toate o foaie de parcurs și dacă aceasta va conține condiții prielnice, va cădea de acord asupra unui armistițiu. Așa este corect”, a adăugat ministrul turc.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Turcia își trimite trupele în Libia
  Putin și Merkel au discutat despre Siria, Libia, Ucraina și COVID-19
  Turcia se opune rolului coordonator al UE în Libia
  Berlinul a definit sarcinile părților în conflictul din Libia
  Lavrov: Libia e departe de restabilirea statalității
  Tagurile:
  Turcia, Libia


  Știrile Zilei