03:26 11 August 2020
În direct
 • EUR19.44
 • USD16.55
 • RUB0.22
 • RON4.02
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  26772

  Mike Pompeo și Serghei Lavrov au discutat despre o reuniune a între liderilor celor cinci ţări membre permanente ale Consiliului de Securitate al ONU

  BUCUREȘTI, 14 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Într-un comunicat al Departamentului de Stat se arată că miniștrii de Externe ai Rusiei și SUA au avut o discuție telefonică în care au fost abordate mai multe probleme.

  Mike Pompeo și Serghei Lavrov au discutat despre o reuniune a între liderilor celor cinci ţări membre permanente ale Consiliului de Securitate al ONU, într-un viitor apropiat, pentru a  marca împlinirea a 75 de ani de la înfiinţarea Organizației Naţiunilor Unite.

  Summit-ul i-ar aduce la un loc pe președinții Donald Trump, Vladimir Putin, Xi Jinping și Emmanuel Macron, precum şi pe premierul britanic, Boris Johnson.

  Ideea acestei reuniuni i-a aparținut președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, transmit agențiile internaționale – și ar putea fi un prilej de discuții, la cel mai înalt nivel, între două puteri între care sunt actualmente tensiuni – SUA și China.

  Deocamdată nu s-a precizat unde şi când ar putea avea loc acest summit.

  În comunicatul Departamentului de Stat se mai arată că șefii diplomației din Rusia și SUA au discutat despre ”îngrijorări comune”, inclusiv Afganistanul.

  De asemenea, secretarul de Stat, Michael Pompeo a ridicat problema securității electorale, se arată în comunicatul Departamentului de Stat al SUA

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tagurile:
  Serghei Lavrov, Mike Pompeo


  Știrile Zilei