07:07 25 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.77
 • RUB0.22
 • RON4.01
 • UAH0.59
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (675)
  395530

  Politica post-Brexit privind imigraţia, anunţată de ministrul britanic de Interne, Priti Patel, prevede că cetăţenii europeni vor putea fi expulzați pentru infracțiuni minore chiar dacă au permis de şedere sau s-au născut în Marea Britanie.

  BUCUREŞTI, 17 iul – Sputnik. Noile reguli permit expulzarea infractorilor străini, dacă reprezintă o amenințare pentru Marea Britanie. Vizaţi sunt în special hoții de buzunare și cei care fură din magazine, iar regulile vor fi aplicate începând cu prima lună din anul viitor, potrivit The Independent

  Modificarea legislativă se va aplica în cazul tuturor celor peste trei milioane de cetățeni europeni din Marea Britanie, în procesul de obţinere a dreptului de ședere.

  Avocatul specializat în chestiuni de imigrare Colin Yeo a spus că decizia constituie „o modificare majoră” în legea actuală, schimbare care necesită „o evaluare a ameninţării pe care o poate prezenta persoana care se confruntă cu riscul expulzării”.

  „Mă așteptam ca numărul cetățenilor UE expulzaţi să crească substanțial începând cu ianuarie 2021. Măsura îi va viza chiar și pe cetățenii europeni născuți în Marea Britanie, sau aduși aici în copilărie, dacă nu au dobândit cetățenia britanică, de exemplu, deoarece părinții lor nu pot dovedi că erau stabiliți aici la nașterea acestora”, a declarat Colin Yeo, citat de The Independent.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (675)
  Tagurile:
  Brexit

  Știrile Zilei