19:47 09 August 2020
În direct
 • EUR19.68
 • USD16.62
 • RUB0.23
 • RON4.07
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1135)
  34511

  În Marea Britanie a fost confirmat primul caz de infectare a unui motan cu coronavirus. Deocamdată, nu există dovezi a transmiterii virusului de la animal la om.

  CHIȘINĂU, 27 iul – Sputnik. În Marea Britanie a fost confirmat primul caz de infectare cu coronavirus a unui motan, însă deocamdată nu există dovezi a transmiterii virusului oamenilor, a declarat veterinarul șef al Regatului Unit, Christine Middlemiss.

  “Testele efectuate au confirmat că virusul care provoacă COVID-19 a fost descoperit la un motan din Anglia. E un caz foarte rar – animalul de companie are simptome ușoare și și-a revenit în câteva zile. Deocamdată nu există dovezi care ar permite să afirmăm că animalele domestice ar putea transmite virusul oamenilor”, se spune într-un comunicat făcut public de medicul veterinar.

  Felina a fost diagnosticată cu coronavirus pe 22 iulie, e primul caz confirmat a unui animal de companie din UK. Motanul și stăpânii lui s-au însănătoșit.

  Middlemiss menționează că serviciul ei va continua să monitorizeze situația și dacă aceasta se va înrăutăți, va propune măsuri suplimentare pentru proprietarii de animale domestice. Totuși, oamenilor li se recomandă să-și spele mâinile până și după contactele cu animale.

  În luna aprilie, după anunțarea pandemiei în Marea Britanie, veterinarii au recomandat oamenilor să lase pisicile afară din casele unde locuiesc oamenii infectați sau aflați în autoizolare.

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1135)

  Tematic

  Un alt vaccin rusesc împotriva Covid-19 intră în studiile clinice
  Medicii descoperă schimbări neobișnuite în corpurile celor morți de Covid-19
  COVID-19 se tratează, însă poate avea urmări: Povestea unui bărbat care a învins virusul
  Lovitură pentru DSU-Arafat, pus la plată! O comună se revoltă contra carantinei anti-COVID
  COVID-19: cum se poate lua concediu medical. Secretar de stat, explicații
  Vești grave din Spania: numărul deceselor provocate de covid 19 ar putea fi mult mai mare
  Tagurile:
  COVID-19, coronavirus, Pisică


  Știrile Zilei