11:42 24 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.54
 • USD16.69
 • RUB0.22
 • RON4.01
 • UAH0.59
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (675)
  19420

  Măsurile introduse pentru a stopa răspândirea COVID-19 au afectat enorm economia globală, în special în Europa. Banca Angliei a avertizat anterior că Marea Britanie se îndrepta spre cea mai gravă recesiune din ultimii 300 de ani.

  BUCUREŞTI, 28 iul – Sputnik. Estimările arată că Marea Britanie și Europa s-ar putea confrunta cu o criză și mai gravă. Astfel, un nou raport întocmit de London School of Economics (LSE) arată că unele sectoare ale economiei britanice se vor confrunta cu o înrătăţire a situaţiei, indiferent dacă guvernul va reuşi sau nu să încheie un acord comercial cu Uniunea Europeană, relatează The Guardian după analizarea raportului LSE, care urmează să fie publicat la 29 iulie.

  Pisică
  © Sputnik / Наталья Селиверстова

  „Analiza noastră arată că sectoarele care vor fi afectate de Brexit și cele afectate de pandemie și blocare din cauza Covid-19 sunt în general diferite”, a declarat Swati Dhingra, coautor al raportului și profesor de economie la LSE.

  Raportul LSE, intitulat „Covid-19 și Brexit: actualizări în timp real cu privire la performanța afacerilor în Regatul Unit”, arată că un „impact simultan” asupra sectorului afacerilor din Marea Britanie va fi resimțit în toamnă, când programul guvernamental pentru sprijinirea șomerilor se încheie și efectele asupra mediului comercial post-Brexit vor fi simţite.

  Sectoarele în care este necesară o prezență umană apropiată, precum restaurantele, hotelurile, artele și divertismentul, precum și călătoriile aeriene, au fost cel mai grav lovite de criza economică determinată de coronavirus.

  Sectoarele în care companiile au putut să funcționeze cu personalul lucrând de acasă au fost mai puțin afectate. Printre acestea se numără compania de telecomunicații Vodafone, organizația de servicii contabile KPMG, Google, Rolls Royce și compania de bunuri de larg consum Unilever. Totuşi, raportul, citat de Sputnik News, arată că Brexit va introduce noi bariere pentru produsele și serviciile acestor companii.

  „Guvernul trebuie să depăşească evaluarea sa generală a impactului Brexit şi să treacă la planuri mult mai bine ajustate”, pregătindu-se pentru „cea mai mare încetinire a vieții noastre [economice]”, a declarat coautorul raportului Josh de Lyon, asistent în cercetare la centrul LSE.

  După cum a menţionat Swati Dhingra, criza economică declanșată de coronavirus a „redus capacitatea economiei britanice de a mai suporta noi șocuri” și de a grăbi Brexitul. Autorii raportului îndeamnă guvernul lui Boris Johnson să pună în aplicare o strategie industrială care „trebuie să reflecte” realitatea dură din Marea Britanie post-Brexit, într-o economie mondială post-Covid.

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (675)

  Tematic

  Merkel: UE trebuie să se pregătească pentru Brexit fără acord
  Brexit: Noi reguli pentru cetăţenii UE – pot fi expulzaţi, chiar dacă s-au născut în UK
  Brexit – cât mai au la dispoziţie cetăţenii UE pentru a solicita rezidenţă în UK
  Tagurile:
  Brexit, coronavirus, Marea Britanie

  Știrile Zilei