20:34 09 August 2020
În direct
 • EUR19.68
 • USD16.62
 • RUB0.23
 • RON4.07
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  20102

  Comisia Europeană a anunțat lansarea a 38 de proceduri de infringement împotriva României în 2019, un raport complet asupra acestor proceduri fiind făcut astăzi public de Executivul de la Bruxelles

  BRUXELLES, 31 iulie - Sputnik. Comisia Europeană a anunțat astăzi printr-un comunicat de presă lansarea a 38 de proceduri de infringement împotriva României în 2019. Executivul european prezintă situația tuturor statelor și indică și pentru România un raport detaliat asupra procedurilor de infringement împotriva Bucureștiului.

  Comisia anunță în comunicatul de astăzi că a monitorizat și a asigurat aplicarea dreptului UE în 2019 și performanțele statelor membre în diverse domenii de politică, justificându-și măsurile luate ca fiind importante pentru cetățeni, întrucât se asigură ”garantarea drepturilor și beneficiilor conferite de legislația UE, de care aceștia ar fi privați, în caz contrar. Ea este importantă și pentru întreprinderi, căci astfel sunt asigurate condiții de concurență echitabile pe piața internă”. Dincolo de această propagandă însă, UE se asigură prin procedurile de infringement că statele membre ascultă de directivele Bruxelles-ului și nu adoptă măsuri independente, strategia de a ataca țările cu infringement fiind modalitatea prin care UE se asigură că stârpește orice suveranitate a țărilor membre.

  Comisia își arată de altfel îngrijorarea că numărul de noi cazuri de constatare a neîndeplinirii obligațiilor a crescut cu peste 20 % față de anul precedent (2019 față de 2018), ea calculând că Luxemburg, Estonia și Lituania au înregistrat cele mai puține cazuri noi de transpunere incorectă sau de aplicare incorectă a legislației UE în 2019, în timp ce Spania, Italia și Grecia au înregistrat cele mai multe cazuri.

  Desigur că, în afară de arătarea bățului, Comisia Europeană le promite țărilor membre și morcovul, iar în termenii bruxelezi acest lucru se spune în felul următor: Comisia ”sprijină în mod activ statele membre în punerea în aplicare a dreptului UE prin intermediul îndrumărilor și al dialogului. În 2019, Comisia a acordat o atenție deosebită sprijinirii autorităților naționale și regionale în punerea în aplicare a normelor privind gestionarea deșeurilor, calitatea aerului, eficiența energetică, piețele agricole și egalitatea de gen”. Se observă cum lucruri de utilitate publică sunt puse laolaltă cu egalitatea de gen, o invenție progresistă menită să distrugă identitatea culturală și chiar umană a cetățenilor.

  În plus, Comisia vrea ca directivele ei să fie puse repede în aplicare: ”În 2019, mai mult de jumătate din procedurile de constatare a neîndeplinirii obligațiilor au fost legate de transpunerea tardivă a directivelor”

  Desigur că Executivul european e gata să ”ajute” statele membre să devină scalvele Bruxelles-ului în cel mai scurt timp: ”pentru a facilita transpunerea corectă și la timp, Comisia a continuat să asiste statele membre prin pregătirea unor planuri de punere în aplicare, a unor site-uri web specifice și a unor documente de orientare și prin schimbul de bune practici în cadrul reuniunilor grupurilor de experți”.

  Și, pentru ca exercitarea controlului să fie deplină, comunicatul anunță cum Comisia a continuat să sesizeze Curtea de Justiție cu privire la cazurile de constatare a neîndeplinirii obligațiilor din cauza transpunerii tardive, solicitând impunerea unor penalități zilnice. Adică cine nu ascultă de Bruxelles, plătește!

  Finalul comunicatului clarifică și felul în care Comisia Europeană dirijează Europa: statele membre sunt responsabile pentru aplicarea, punerea în aplicare și asigurarea respectării legislației UE în ordinea juridică națională în mod corect și la timp, dar Comisia închide acest cerc: de îndată ce propunerile sunt adoptate și devin acte legislative ale UE, aceasta monitorizează dacă statele membre aplică corect legile respective și ia măsuri în caz contrar.

  Tematic

  Care va fi viitorul UE după criza coronavirusului și ce tabără va alege România?
  Important: Petiție internațională care vizează lucrătorii români din statele UE
  Carmen Avram dă în vileag o situație incendiară din UE, în care românii sunt victime!
  UE ar putea reintroduce vizele pentru americani pentru că SUA pretinde vize de la români
  Tagurile:
  România, Uniunea Europeană


  Știrile Zilei