11:53 19 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.62
 • USD16.63
 • RUB0.22
 • RON4.04
 • UAH0.59
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Explozia din Beirut (18)
  68630

  Se confirmă de asemenea că exploziile violente au fost cauzate, cel mai probabil, de materiale extrem de explozibile și instabile confiscate şi stocate într-un de depozit nu tocmai propriu

  BUCUREȘTI, 5 aug – Sputnik. Ultimele date transmise de autoritățile de la Beirut arată că sunt 73 de morți și circa 3700 de răniți, conform Ministerului Sănătăţii din Liban.

  ​Se confirmă de asemenea că exploziile violente au fost cauzate, cel mai probabil, de materiale extrem de explozibile și instabile confiscate şi stocate într-un de depozit nu tocmai propriu operațiunii – și asta de ani de zile.

  Ar fi vorba de nitrat de amoniu – același compus care, într-o cantitate mult mai mică, a produs în România tragedia de la Mihăilești-Buzău, în 2004.

  ”Este inacceptabil ca 2750 de tone de nitrat de amoniu să fie depozitate şase ani fără măsuri de securitate”, a declarat însuși preşedintele libanez Michel Aoun.

  Mai multe state au anunțat că vor trimite ajutoare Libanului. Vom reveni cu amănunte.

  Doliu național timp de trei zile declarat de Președintele Libanului, măsuri excepționale și fonduri alocate în urma tragediei

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Тема:
  Explozia din Beirut (18)
  Tagurile:
  Beirut, Explozie

  Știrile Zilei

  • Finala Champions League, victoria echipei Bayern Munchen

   Bayern Munchen a început în forță cursa pentru câștigarea unui nou titlu de campioană! La doar 3 săptămâni de la cucerirea Ligii Campionilor şi la 5 de la meciul în care au umilit-o pe Barcelona, bavarezii au reuşit un alt rezultat incredibil.

   25
  • Pentru prima dată de la începutul epidemiei în Franța, numărul cazurilor zilnice de Covid-19 a depășit 13.000. Astfel, vineri, instituţia de sănătate publică din Franţa a raportat 13.215 de noi pacienți, însemnând cu 2.622 mai mulți decât în ziua precedentă.

   98
  • Sistemul american de apărare antirachetă Patriot

   Americanii și-am amplasat rachetele sol-aer Patriot în România nu pentru intenționează să lupte cu Rusia, ci pentru că vor să ruineze economia acestei țări antrenând-o în goana înarmării, ca pe timpul războiului rece.

   226