07:11 01 Octombrie 2020
În direct
 • EUR19.88
 • USD16.98
 • RUB0.22
 • RON4.08
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  181520

  Liderul partidului Liga din Italia, Matteo Salvini, a catalogat drept ”terorism cotidian” difuzarea în fiecare zi a bilanțurilor despre cazurile de coronavirus.

  BRUXELLES, 5 aug - Sputnik. Pentru Matteo Salvini, liderul partidul Liga, difuzarea zilnică a bilanţurilor privind numărul de cazuri de coronavirus ar fi o form[ de ''terorism cotidian''. Liderul opoziției din Italia mai spune că pandemia de COVID-19 nu mai reprezintă o urgenţă.

  Salvini a fost criticat pentru că nu respectă regulile de purtare a măștii de protecție în public, motiv pentru care liderul Ligii a explicat la un post de radio că purtatul măştii este obligatoriu doar în spații închise. În schimb, ''în aer liber, dacă se respectă distanţa, putem să trăim, să zâmbim, să respirăm şi să ne apropiem de altă fiinţă umană'', a declarat Salvini.

  ''Ieri am auzit că au fost 12 decese de coronavirus, însă în Italia au mai murit ieri 1.800 oameni, de infarct, accidente, cancer, sinucideri... (...) Cred că a şantaja şi a ameninţa cu închiderea un popor când din fericire deja nu mai există urgenţă afectează enorm economia, socializarea şi cultura'', a explicat Salvini.

  Mesajul lui Salvini vine să conteste atitudinea guvernului italian care a prelungit până la 15 octombrie starea de urgenţă cu motivul combaterii răspândirii coronavirusului.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Salvini cere deschiderea bisericilor de Paște
  Salvini amenință cu scoaterea Italiei din UE: „E un cuib de vipere și șacali!”
  Salvini, tranșant despre banii europeni: "Nu există cadouri pentru nimeni, e un împrumut"
  Salvini revine în forță: a organizat un miting uriaș la Roma
  Atac la Salvini pentru că a oprit imigranții să intre în Italia
  Tagurile:
  Terorism, Matteo Salvini

  Știrile Zilei