06:30 01 Octombrie 2020
În direct
 • EUR19.88
 • USD16.98
 • RUB0.22
 • RON4.08
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Explozia din Beirut (18)
  60830

  Două fotografii cu portul capitalei libaneze au fost publicate de agenția spațială rusească Roscosmos: o imagine dinainte și una după tragedia care a lăsat în urmă 135 de morți și peste 5.000 de răniți.

  BUCUREŞTI, 6 aug – Sputnik. Agenția spațială rusească Rosсosmos a publicat două imagini din satelit cu portul Beirut înainte și după cele două explozii devastatoare care au distrus o parte însemnată a oraşului.

  Prima fotografie este datată 4 noiembrie 2019. Sunt multe hangare și spații situate foarte aproape de apă. În a doua imagine, realizată pe 5 august, sunt vizibile doar contururile clădirilor, precum și o navă răsturnată de valul de șoc.

  Cele două explozii devastatoare care au avut loc pe 4 august în portul maritim al capitalei libaneze au distrus și deteriorat zeci de clădiri și mașini, spulberând geamurile clădirilor în mai multe zone ale orașului.

  Potrivit unui raport final, tragedia s-a soldat cu 135 de morți și peste 5.000 de răniți. De asemenea, multe persoane sunt date dispărute.

  Prim-ministrul libanez Hassan Diab a declarat miercuri zi de doliu național.

  Potrivit autorităților orașului, aproximativ 2.750 de tone de azotat de amoniu depozitate în portul Beirut sunt cauza exploziei. Substanța a fost transportată pe un vas în urmă cu șase ani și depozitată într-un hangar „fără niciun fel de supraveghere”, a declarat pentru AFP o sursă din cadrul serviciilor de securitate.

  Ministerul rus pentru situații de urgență a trimis un spital mobil și medici la Beirut cu un prim avion dintr-o serie de cinci.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Тема:
  Explozia din Beirut (18)

  Tematic

  Ion Chicu, despre explozia din Beirut: Nava nu mai este sub Pavilionul Republicii Moldova
  Aproape 300.000 de oameni au rămas fără locuințe în urma exploziei de la Beirut
  Al treilea avion cu salvatori ruși a plecat spre Beirut
  Rusia va instala un spital mobil în Beirut pentru a oferi asistență victimelor
  Mărturiile unui marinar despre nava care a transportat nitratul de amoniu în Beirut
  Tagurile:
  Tragedie, Beirut

  Știrile Zilei