07:24 01 Octombrie 2020
În direct
 • EUR19.88
 • USD16.98
 • RUB0.22
 • RON4.08
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  27826

  Premierul Hassan Diab a depus la Palatul Prezidențial demisia colectivă a Guvernului – în contextul misterioasei explozii, al revoltelor interne și a presiunilor internaționale

  BUCUREȘTI, 10 aug – Sputnik. Acum puțin timp, premierul Hassan Diab a prezentat la palatul prezidențial demisia Guvernului.

  În prealabil, agențiile internaționale anunțaseră intenția iminentă. ”Întregul guvern al Libanului va demisiona în scurt timp, pe fondul creșterii furiei publice și a protestelor în urma exploziei devastatoare din portul Beirut”, declarase ministrul Sănătății, Hamad Hassan, transmitea Russia Today.

  Ministrul Sănătății a precizat că premierul Hassan Diab își va da demisia ”în numele tuturor miniștrilor”.

  Totodată, ex-premierul Hassan Diab, urmează să susțină o declarație sau o conferință de presă în această seară. E posibil să aflăm mai multe detalii despre deteriorarea bruscă a situației din Liban.

  Reamintim că, în urma exploziei uriașe și fără cauze elucidate clar, în Liban au izbucnit revolte în mai multe locuri, zeci de mii de cetățeni ieșind în stradă pentru a cere demisia guvernului.

  Mulți dintre demonstranți au dat vina pe guvern, după ce s-a afirmat că o cantitate de nitrat de amoniu chimic masiv exploziv a fost depozitată în port ani de zile în condiții nesigure.

  În același timp, mass media internațională a amplificat ecoul manifestațiilor, iar guverne din toată lumea au ajutat Libanul.

  De remarcat că a apărut și o propunere ciudată din partea ”manifestanților” – zeci de mii de oameni au semnat o petiție online prin care cer ca… Franța să preia controlul asupra Libanului! Libanul a fost sub dominația Franței între 1920 și 1945.

  Deci, vom avea o revendicare a unor foste colonii și dominioane, așa cum se încearcă în Africa – după exemplu Franșei, în Mali și Libia?

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Crește numărul deceselor provocate de explozia din Beirut
  La Galați au fost găsite 35 tone de azotat de amoniu, substanța care a explodat în Beirut
  Eșecul integrării: în următorii 10-20 de ani, Franța va fi noul Liban
  Explozia din Beirut, posibile cauze: interferență externă prin rachetă sau bombă
  Activitatea medicilor și salvatorilor ruși în Beirut - Foto
  Israelul anunță că a descoperit încă un tunel subteran săpat dinspre Liban. VIDEO
  Tagurile:
  Hassan Diab, Demisie, Guvern, Liban

  Știrile Zilei