06:53 01 Octombrie 2020
În direct
 • EUR19.88
 • USD16.98
 • RUB0.22
 • RON4.08
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  10841

  Premierul Marii Britanii Boris Johnson nu mai vrea migraţie peste Canalul Mânecii și e supărat pe francezi că nu iau măsuri în acest sens.

  BRUXELLES, 10 aug - Sputnik. Boris Johnson a făcut declarații cu privire la migrația peste Canalul Mânecii în timpul unei vizite în suburbia londoneză Upminster, și a avut critici pentru francezii de pe cealaltă parte a Canalului.

  ”Fără îndoială că ar fi util dacă am putea colabora cu prietenii noştri francezi pentru a-i opri (pe migranţi) să traverseze Canalul”, a spus Boris Johnson, dând vina pe francezi pentru migrația necontrolată. Premierul de la Londra consideră și că ar trebui revizuit cadrul legal pentru migranţi, deoarece este foarte greu să fie trimişi înapoi după ce sosesc, chiar dacă ajung ilegal în Marea Britanie.

  Întra-adevăr, Boris Johnson are de ce să fie îngrijorat, săptămâna trecută cel puţin 235 de migranţi au ajuns în Regatul Unit cu 17 ambarcaţiuni mici într-o singură zi. Apoi, în week-end, au avut loc şi alte traversări ilegale ale Canalului Mânecii. Numai anul acesta au trecut din Franţa în Regatul Unit peste 4000 de migranţi.

  Propunerile făcute de unii membri ai Guvernului au inclus desfăşurarea marinei militare pentru oprirea fluxului migratoriu. Dar disputa cu francezii continuă, pentru că deputatul francez Pierre-Henri Dumont a pus la îndoială această posibilitate şi a declarat că autorităţile din Franţa încearcă deja prin toate mijloacele să îi intercepteze pe migranţi înainte de traversare.

  Dar autoritățile britanice sunt hotărâte să rezolve situația. Ministrul de interne britanic Priti Patel a făcut astăzi o vizită la Dover, pentru a evalua situaţia, iar aviaţia militară a Regatului Unit a desfăşurat un avion pentru supravegherea Canalului Mânecii.

  Mâine, ministrul pentru imigraţie, Chris Philp, urmează să facă o vizită în Franţa pentru a discuta acelaşi subiect.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Boris Johnson: Britanicii nu au părăsit UE din cauza Moscovei
  Macron și Boris Johnson spun ”stop” dărâmării statuilor și simbolurilor istorice
  Boris Johnson avertizează UE: Marea Britanie, pregătită pentru un Brexit fără acord
  Boris Johnson, implicat într-un accident de maşină lângă parlamentul britanic - VIDEO
  Românii din Marea Britanie: schimbarea importantă anunţată astăzi de Boris Johnson
  Tagurile:
  Franța, Migranți, Boris Johnson

  Știrile Zilei