14:54 28 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.63
 • USD16.86
 • RUB0.22
 • RON4.03
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  12820

  Preşedintele american Donald Trump joacă tare: el a declarat că doreşte să organizeze un summit G7 lărgit, dar după alegerile prezidenţiale din SUA, care au loc în noiembrie.

  BRUXELLES, 11 aug - Sputnik. Lovitura pe care DonaldTrump e dublă: pe de o parte, vrea să amâne G7 din septembrie, când era programat inițial, până după alegeri, urmând ca întrunirea să fie priul mare eveniment din cel de-al doilea mandat al său, dacă va câștiga scrutinul. Apoi, Donald Trump vrea un G7 lărgit la care să participe și cei care nu sunt membrii, cum e Rusia.

  "Sunt mult mai înclinat să o fac după alegeri", a declarat locatarul Casei Albe, a cărui ţară deţine preşedinţia rotativă a clubului celor mai industrializate şapte ţări de pe planetă (Marea Britanie, Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia şi Statele Unite).

  "Ar fi trebuit să o facem în septembrie", dar "i-am spus echipei mele ieri de ce să nu o facem după alegeri", pentru a avea "un pic mai mult timp să ne gândim la asta pentru că este foarte important", a adăugat Trump ieri, în cadrul conferinţei sale de presă zilnice consacrate epidemiei de coronavirus.

  Preşedintele american dorea iniţial să organizeze un summit G7 în iunie la Washington, dar cancelarul german Angela Merkel a refuzat din cauza epidemiei.

  El a amânat apoi summitul până în septembrie, în speranţa de a-l face un simbol al revenirii la normalitate înainte de alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie.

  Apoi, în iunie, el şi-a exprimat dorinţa de a invita şi alţi lideri, precum preşedintele rus Vladimir Putin.

  "Vom invita nişte persoane care nu sunt membre ale G7", a confirmat ieri locatarul Casei Albe, el precizând că "unele dintre ele au fost deja de acord".

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Trump retrage trupele din Germania în beneficiul SUA. Și al întregii lumi
  Trump a declarat că SUA vor reduce contingentul din Afganistan
  Trump dă peste cap totul: ”La Beirut a fost un atac! M-am consultat cu generali”
  Profesor: Trump i-ar putea face Chinei ce i-a făcut Ronald Regan Uniunii Sovietice
  Lui Trump i se pare o idee bună să-i fie sculptat chipul pe Muntele Rushmore
  Lovitură în plin anti-Trump, se încearcă boicotare totală! Așa ceva nu s-a mai văzut!
  Anunțul oficial al anului: a fost ”eliminată o rețea pro-Trump din România”
  Tagurile:
  G7, Trump

  Știrile Zilei