12:59 19 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.62
 • USD16.63
 • RUB0.22
 • RON4.04
 • UAH0.59
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  20540

  Președintele SUA a spus că negocierile cu Rusia cu privire la dezarmarea nucleară constituie în prezent „cea mai importantă problemă” din lume. Cele două țări urmează să reia discuțiile pe această temă la Viena, între 16 și 18 august.

  BUCUREŞTI, 12 aug – Sputnik. Într-un interviu la un post de radio american la începutul lunii august, președintele SUA Donald Trump a vorbit despre negocierile cu Rusia privind dezarmarea nucleară, spunând că Moscova dorește să ajungă la un acord cu Washingtonul.

  „Negociem cu Rusia acum cu privire la un pact privind armele nucleare, deoarece [Rusia] îşi doreşte această negociere. Nu cred că vor aștepta. Cred că vor asta şi este un lucru minunat. Este cea mai importantă problemă din lume astăzi”, a declarat Trump într-o emisiune la radio găzduită de Hugh Hewitt.

  Președintele american a sugerat deja în noiembrie anul trecut că Statele Unite vor dori să încheie un nou acord cu Rusia și China privind controlul armelor şi probabil şi cu alte țări. Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat a adăugat atunci că acest lucru ar putea fi realizat printr-o prelungire a Tratatului New Start, care va expira în 2021.

  Consultări privind stabilitatea strategică

  Între 16 și 18 august, Rusia și Statele Unite vor organiza, la Viena, o nouă rundă de consultări cu privire la stabilitatea strategică, potrivit Sputnik France. Delegația rusă va fi condusă de viceministrul de Externe, Sergei Riabkov, în timp ce Washingtonul îl va trimite pe Marshall Billingslea, subsecretar de stat pentru Controlul armelor și pentru Afacerile Internaționale de Securitate.

  Tematic

  Trump retrage trupele din Germania în beneficiul SUA. Și al întregii lumi
  Lui Trump i se pare o idee bună să-i fie sculptat chipul pe Muntele Rushmore
  Știrea nopții: incident armat la Casa Albă – Trump scos de Secret Service! Video inedit!
  Ultima surpriză a lui Trump: G7 lărgit, organizat după prezidențialele din SUA
  Focuri de armă în preajma Casei Albe în timpul unei conferințe de presă a lui Trump - Foto
  Tagurile:
  Rusia, Trump

  Știrile Zilei

  • Finala Champions League, victoria echipei Bayern Munchen

   Bayern Munchen a început în forță cursa pentru câștigarea unui nou titlu de campioană! La doar 3 săptămâni de la cucerirea Ligii Campionilor şi la 5 de la meciul în care au umilit-o pe Barcelona, bavarezii au reuşit un alt rezultat incredibil.

   32
  • Pentru prima dată de la începutul epidemiei în Franța, numărul cazurilor zilnice de Covid-19 a depășit 13.000. Astfel, vineri, instituţia de sănătate publică din Franţa a raportat 13.215 de noi pacienți, însemnând cu 2.622 mai mulți decât în ziua precedentă.

   115
  • Sistemul american de apărare antirachetă Patriot

   Americanii și-am amplasat rachetele sol-aer Patriot în România nu pentru intenționează să lupte cu Rusia, ci pentru că vor să ruineze economia acestei țări antrenând-o în goana înarmării, ca pe timpul războiului rece.

   285