15:26 28 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.63
 • USD16.86
 • RUB0.22
 • RON4.03
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Proteste în Belarus (123)
  9331

  Curtea Supremă a Republicii Belarus a publicat o listă a persoanelor care sunt supuse arestului administrativ pentru participarea la acțiunile de protest.

  CHIȘINĂU, 13 aug – Sputnik. Curtea Supremă din Belarus a dat publicității lista persoanelor arestate în timpul acțiunilor de protest din 11 august, care include peste 560 de nume, potrivit unui comunicat de instanța de judecată.

  În legătură cu mai multe adresări ale cetățenilor în instanțele de judecată din Minsk cu privire la examinarea cazurilor de contravenții administrative, publicăm lista persoanelor care au fost supuse arestului administrativ pe 11.08.2020, se spune în comunicatul Curții Supreme.

  Potrivit acestuia, persoanele reținute au fost supuse unui arest pe o perioadă între 7 și 25 de zile. În total, lista care conține persoanelor care sunt supuse unui arest administrativ conține 566 de nume.

  Protestele masive au izbucnit în toată Republica Belarus pe 9 august, după anunțarea rezultatelor preliminare a rezultatelor alegerilor prezidențiale, în care a învins președintele în exercițiu, Aleksandr Lukașenko. Potrivit datelor CEC, acesta a acumulat 80,08 la sută din voturi. Protestele neautorizate continuă de duminică, fiind înăbușite dur de forțele de ordine, care utilizează gaze lacrimogene, tunuri de apă, grenade sonore și gloanțe de cauciuc. Potrivit Ministerului Afacerilor Interne al republicii, în timpul dezordinilor de stradă a decedat o persoană care a încercat să arunce un dispozitiv explozibil neidentificat în miliție.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Тема:
  Proteste în Belarus (123)

  Tematic

  Proteste în Belarus: Ciocniri violente între demonstranți și OMON în Brest - Video
  Belarus: Trupele OMON trag în protestatari cu gloanțe de cauciuc
  Proteste în Belarus: Jurnaliști, atacați de "oameni în negru"
  Proteste în Belarus: Miliția a tras din arme de foc asupra unor demonstranți
  Proteste în Belarus: o mie de persoane reținute și 17 dosare penale
  A patra noapte de proteste în Belarus: iată ce s-a întâmplat
  Tagurile:
  proteste, Minsk, Belarus

  Știrile Zilei