12:01 19 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.62
 • USD16.63
 • RUB0.22
 • RON4.04
 • UAH0.59
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1221)
  135802

  Guvernul britanic va adăuga șase noi țări pe lista sa de carantină de călătorie, inclusiv Franța și Olanda. Cei care revin din aceste țări necesită două săptămâni de auto-izolare, fiind mărite și amenzile pentru cei care nu respectă regula purtării măștii

  CHIȘINĂU, 14 aug - Sputnik. Noile restricții au fost anunțate joi seară, într-un tweet al ministrului Transporturilor, Grant Shapps, avertizând călătorii că se vor confrunta cu o perioadă obligatorie de 14 zile de carantină în cazul în care vor ajunge în Marea Britanie după ora 4:00 sâmbătă, când schimbarea regulii va intra în vigoare. .

  „Datele arată că trebuie să eliminăm Franța, Țările de Jos, Monaco, Malta, Turks & Caicos & Aruba din lista noastră de Coridoare de Călătorie coronavirus pentru a menține ratele de infecție jos”, a spus Shapps. „Dacă ajungeți în Marea Britanie după [4:00 am] sâmbătă din aceste destinații, va trebui să vă auto-izolați timp de 14 zile.”

  ​Noile orientări au fost stabilite la câteva ore după ce premierul Boris Johnson a declarat că guvernul trebuie să fie „absolut nemilos” în ceea ce privește menținerea la nivel scăzut a răspândirii infecției, „chiar și cu cei mai apropiați și dragi prieteni și parteneri”. Cu Franța a doua cea mai populară destinație de vacanță pentru cetățenii britanici, mutarea riscă să blocheze mii de turiști în străinătate, dar Shapps a insistat că decizia a fost necesară, subliniind că Marea Britanie nu-și poate „permite să reimporteze… cazuri din altă parte”.

  Anterior, joi, Johnson a mai declarat că amenzile pentru cei care încalcă cerințele de mască de față vor fi dublate de la 100 la 200 de lire sterline, până la maximum 3.200 de lire sterline, dar de sâmbătă ar putea fi scoase anumite restricții.

  Clement Beaune, ministrul francez pentru Afaceri Europene, a afirmat că decizia britanică este regretabilă și că va declanșa „o măsură de reciprocitate”.

  Franța a înregistrat aproape 2.700 de noi infecții cu coronavirus în ultimele 24 de ore, pe fondul unui ritm accentuat în cazuri după ridicarea celor mai severe măsuri de blocare la începutul verii.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1221)
  Tagurile:
  Interdicție, călătorie, coronavirus, Amenzi, măști medicinale, Izolare, Marea Britanie, UK

  Știrile Zilei

  • Finala Champions League, victoria echipei Bayern Munchen

   Bayern Munchen a început în forță cursa pentru câștigarea unui nou titlu de campioană! La doar 3 săptămâni de la cucerirea Ligii Campionilor şi la 5 de la meciul în care au umilit-o pe Barcelona, bavarezii au reuşit un alt rezultat incredibil.

   26
  • Pentru prima dată de la începutul epidemiei în Franța, numărul cazurilor zilnice de Covid-19 a depășit 13.000. Astfel, vineri, instituţia de sănătate publică din Franţa a raportat 13.215 de noi pacienți, însemnând cu 2.622 mai mulți decât în ziua precedentă.

   103
  • Sistemul american de apărare antirachetă Patriot

   Americanii și-am amplasat rachetele sol-aer Patriot în România nu pentru intenționează să lupte cu Rusia, ci pentru că vor să ruineze economia acestei țări antrenând-o în goana înarmării, ca pe timpul războiului rece.

   232