12:39 21 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.10
 • USD17.42
 • RUB0.24
 • RON4.33
 • UAH0.62
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  56120

  Ministrul german al Muncii și omologul său român au purtat discuţii, în cadrul unei videoconferințe, despre protejarea drepturilor lucrătorilor români din Germania. Schimbările importante care s-au stabilit privind condiţiile de muncă.

  BUCUREŞTI, 14 aug – Sputni. În cadrul videoconferinţei la care au participat ministrul german al Muncii, Hubertus Heil, și omologul său român, Violeta Alexandru, s-a discutat despre protejarea drepturilor lucrătorilor români din Germania, în contextul pandemiei.

  Hubertus Heil a dat asigurări că autorităţile germane sunt preocupate în principal ca drepturile muncitorilor sa fie respectate, astfel, vor fi sporite controalele și vor fi înăsprite sancțiunile pentru angajatorii care nu respectă legea.

  „Mai multe controale, standarde mai ridicate pentru cazare și înregistrarea obligatorie a timpului de lucru, precum și sancțiuni mai mari pentru abaterile angajatorilor – acestea sunt cele trei tipuri de măsuri concepute pentru a preveni abuzul și exploatarea în viitor”, se precizează în declarația comună emisă de cei doi miniştri.

  De asemenea, cei doi oficiali au anunţat că, la întrunirea din octombrie a miniștrilor pentru ocuparea forței de muncă și politici sociale, se intenţionează adoptarea proiectului Consiliului European privind concluziile referitoare la lucrătorii sezonieri.

  „Programul comun de lucru al ministerelor noastre include o revizuire a protecției sociale și o mai bună consiliere pentru lucrătorii români din Germania cu privire la drepturile lor, obiectiv ce va fi realizat simultan în cele două țări”, se mai menționează în încheierea declarației comune, citată de ziarulromanesc.de

  Bucureștiul a fost inclus de către autorităţile din Germania pe lista „zonelor de risc”, actualizată pe 12 august de Institutul Robert Koch. Din cauza creşterii numărului de cazuri, Hubertus Heil și-a amânat, în ultimul moment, vizita programată în România.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Trump retrage trupele din Germania în beneficiul SUA. Și al întregii lumi
  Atenție români! Peste 1000 de cazuri de infectare în Germania în ultimele 24 de ore
  Germania, reguli noi: 7 județe din România, pe lista ”zonelor de risc”
  Mesaj dur din Germania împotriva candidaturii lui Băsescu: ”Cât de masochiști puteți fi?!”
  Germania: Copiii să fie izolați de familie dacă sunt suspectați de infecție cu coronavirus
  Știrea nopții: Germania a declarat NOI ZONE de RISC în România – ce se IMPUNE românilor
  Tagurile:
  Germania, Români

  Știrile Zilei