05:47 26 Octombrie 2020
În direct
 • EUR20.20
 • USD17.05
 • RUB0.22
 • RON4.14
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  25780

  Autoritățile din Belarus i-au eliberat pe cei 32 de ruși, mercenari au grupului Wagner, reținuți pe 29 iulie.

  CHIȘINĂU, 14 aug – Sputnik. Cei 32 de ruși, care au fost reținuți în Belarus, se află acum pe teritoriul Rusiei, a anunțat Procuratura Generală a Rusiei pe site-ul ei oficial.

  Instituția a specificat că una din persoanele reținute are cetățenie dublă – rusă și belarusă, motiv pentru care a rămas în republică.

  Procuratura General a subliniat că procesul de returnare a cetățenilor a fost efectuată în strictă conformitate cu normele internaționale și a legislației Rusiei și Belarusului.

  “Organele competente ale Federației Ruse continuă să investigheze toate circumstanțele în jurul reținerii acestor cetățeni”, a conchis instituția de drept.

  Pe 29 iulie, autoritățile belaruse au anunțat despre reținerea a 33 de cetățeni ruși, care ar fi mercenari ai unei companii militare private. Aceștia erau suspectați de pregătirea unor dezordini în masă în ajunul alegerilor prezidențiale.

  Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei subliniase că o astfel de interpretare odioasă a situației de către autoritățile de la Minsk se află sub orice critică.

  Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, menționase, că cel mai probabil, cetățenii ruși, care sunt angajați ai unei companii private de pază, se află în Minsk în tranzit și au în întârziat la cursa aeriană. El a subliniat că administrația prezidențială nu dispune de niciun fel de informații despre existența unor intenții criminale din partea acestora.

  Peskov a subliniat că Rusia nu s-a implicat și nu se implică în problemele interne ale Belarusului.

  Tematic

  Narîșkin a comentat cazul reținerii cetățenilor ruși în Belarus
  Lukașenko: Au fost reținute și persoane cu pașapoarte americane
  Putin a discutat cu Lukașenko despre reținerea celor 33 de ruși în Belarus
  Tagurile:
  Rusia, Belarus

  Știrile Zilei