06:20 26 Octombrie 2020
În direct
 • EUR20.20
 • USD17.05
 • RUB0.22
 • RON4.14
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Proteste în Belarus (130)
  13440

  Angela Merkel și Vladimir Putin au discutat astăzi telefonic despre situația create în Belarus după alegerile prezidențiale din 9 august.

  CHIȘINĂU, 18 aug – Sputnik. Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, și președintele Rusiei, Vladimir Putin, au discutat telefonic despre situația din Belarus, a anunțat marți serviciul de presă al executivului german.

  “Cancelarul Angela Merkel a purtat astăzi o discuție telefonică cu președintele Rusiei, Vladimir Putin. Subiectul conversației a fost situația din Belarus după alegerile prezidențiale din 9 august. Cancelarul a subliniat că autoritățile belaruse trebuie să se abțină de la utilizarea violenței împotriva protestatarilor pașnici, să elibereze imediat prizonierii politici și să lanseze un dialog național cu opoziția și societatea pentru depășirea crizei”, se menționează în comunicatul cabinetului de miniștri.

  Protestele în masă au izbucnit în toată Republica Belarus pe 9 august, după alegerile prezidențiale, în care învingător a fost anunțat președintele în exercițiu, Aleksandr Lukașenko. Potrivit Comisiei Electorale Centrale, acesta a obținut 80,1 la sută din voturi.

  Тема:
  Proteste în Belarus (130)
  Tagurile:
  Rusia, Germania, Belarus, Vladimir Putin, Angela Merkel

  Știrile Zilei