14:07 27 Octombrie 2020
În direct
 • EUR20.13
 • USD17.03
 • RUB0.22
 • RON4.13
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  241 0 0

  Schema de testare și urmărire aplicată în Marea Britanie arată că majoritatea oamenilor în această ţară nu se infectează cu noul coronavirus la locul de muncă, ci în alte spaţii, a spus ministrul britanic al Sănătăţii.

  BUCUREŞTI, 19 aug – Sputnik. Matt Hancock, ministrul britanic al Sănătăţii, a declarat miercuri că schema de testare și urmărire aplicată în Marea Britanie arată că majoritatea oamenilor care iau Covid-19 în această țară se infectează prin transmiterea în spaţiul privat, de la o gospodărie la alta.

  Acesta a menționat că relativ puține persoane iau virusul la locul de muncă, motiv pentru care este puțin probabil ca Marea Britanie să procedeze precum Franța, care a impus purtarea măştii la locul de muncă.

  „În prezent nu ne gândim să facem acest lucru. Motivul este că datele de la NHS Test and Trace, privind locurile în care oamenii iau boala, arată că, în mare parte, infectările au loc când oamenii dintr-o gospodărie se întâlnesc cu cei dintr-o altă gospodărie, de obicei în una din casele lor”, a spus Hancock pentru BBC TV.

  Pentru a ajuta la reducerea răspândirii virusului „înainte de venirea iernii”, se va trece de la testarea regulată a 28.000 de persoane într-o perioadă de două săptămâni, la 150.000 de persoane, potrivit ministrului Sănătăţii, citat de RT. Creşterea numărului de testări va avea loc până în octombrie, în timp ce cercetarea legată de modul cum se transmite virusul se va extinde pentru a acoperi Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord.

  Între timp, Aeroportul Heathrow a lansat un nou dispozitiv de testare a coronavirusului, care ar putea pune capăt obligaţiei carantinei de 14 zile pentru pasagerii care se întorc din anumite țări.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Românii din UK: de azi intră în carantină aceste zone din Marea Britanie
  Vremea în UK în luna august: nou val de căldură – care vor fi zonele cele mai afectate
  Românii în UK: „Eat out to Help out” - 50% reducere la restaurant, tot ce trebuie să ştiţi
  Tagurile:
  Marea Britanie, coronavirus

  Știrile Zilei