17:56 17 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.00
 • USD17.28
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.62
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  131 0 0

  Institutului Paul Ehrlich din Germania a anunţat când ar putea începe, în această ţară, imunizarea împotriva Covid-19 a unor grupuri selectate de persoane. Este vorba de o estimare care pare optimistă.

  BUCUREŞTI, 20 aug – Sputnik. Este vorba de o estimare care pare optimistă, având în vedere că Berlinul a avertizat că apariţia unui tratament nu ar trebui să fie aşteptată prea curând.

  „Dacă datele de la studiile din faza a treia vor arăta că vaccinurile sunt eficiente și sigure, primele vaccinuri ar putea fi aprobate la începutul anului [viitor]”, a declarat Klaus Cichutek, șeful Institutului Paul Ehrlich (PEI), pentru grupul media Funke.

  PEI este un organism federal de reglementare și cercetare în domeniul biomedicinei şi vaccinurilor, fiind în subordinea Ministerului Sănătății, potrivit RT

  Cichutek nu a dat detalii cu privire la grupurile care vor fi imunizate mai întâi, adăugând doar că campania limitată de vaccinare se va desfăşura „posibil cu îndeplinirea unor condiţii”.

  Trei companii germane în domeniul biotehnologiei - CureVac, BioNTech și IDT Biologika - lucrează în prezent la prototipurile unui vaccin împotriva Covid-19. Companiile au avansat la etapa a doua a studiilor, care testează capacitatea unui vaccin de a stimula un răspuns imun şi stabileşte dozele corecte.

  În prezent, Germania se află pe locul cinci în clasamentul ţărilor europene care sunt cele mai afectate de pandemia de coronavirus. Aceasta a raportat până în prezent 228.120 de cazuri și 9.244 de decese.

  La nivel mondial, există mai mult de 200 de vaccinuri în dezvoltare, unele dintre acestea ajungând la faza a treia de testare. Rusia a anunţat recent înregistrarea primului vaccin împotriva Covid-19 din lume, care ar urma să fie disponibil pentru public din ianuarie 2021.

  Cei care vor fi imunizaţi primii vor fi profesorii și medicii din linia întâi înainte de a începe o campanie de imunizare în masă.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Români în Germania: schimbări importante pentru muncitorii români –ministrul Muncii german
  Nou record de cazuri Covid 19 în Germania: care este cauza
  Sute de români din Germania, exploataţi crunt şi lăsaţi fără buletine
  Germania, în stare de șoc! Posibil atac terorist pe o autostradă
  Românii se îmbolnăvesc cu sutele în Germania
  Tagurile:
  COVID-19, Germania, România

  Știrile Zilei