00:46 22 Octombrie 2020
În direct
 • EUR20.20
 • USD17.04
 • RUB0.22
 • RON4.14
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  685116

  Elon Musk a spart toate barierele științei și ale eticii, prezentând noua sa invenție, ”cyberporcul”, un animal care are implantat în creier un procesor care ar permite comunicare între corp și computer

  BRUXELLES, 29 aug - Sputnik. Elon Musk a făcut o demonstrație live a invenției sale, prezentând un porc pe nume Gertrude, care trăiește de două luni cu implantul de dimensiunea unei monede.

  Microcipul are fire foarte mici, mai subțiri decât un fir de păr, care sunt legate de zonele creierului responsabile pentru mișcare și simțuri. Prototipul doar citește semnalele cerebrale, dar Elon Musk vorbește de posibilitatea ca produsul său să devină ceva similar cu puterea gândului sau să ofere posibilitatea salvării și retrăirii amintirilor la fel ca în filmele SF.

  Întreaga demonstrație a lui Elon Musk a putut fi urmărită live pe youtube:

  Neuralink, compania pe care Musk a fondat-o în 2016, îşi propune să implanteze interfeţe wireless creier-computer care includ mii de electrozi în cel mai complex organ uman sub pretextul umanitar că ar ajuta la vindecarea unor afecţiuni neurologice precum Alzheimer, demenţa şi leziunile măduvei spinării.

  „Un dispozitiv implantabil poate rezolva de fapt aceste probleme", a spus Musk, menţionând afecţiuni precum pierderea memoriei, pierderea auzului, depresia şi insomnia.

  ​Dar obiectivul final este realizarea unei fuziuni între umanitate şi inteligenţă artificială, adică modificarea structurii și componenței ființei umane, un plan controversat care a atras deja multe critici și care ridică întrebări despre limitele care ar trebui puse științei.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tagurile:
  porc, Elon Musk

  Știrile Zilei