06:17 21 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.69
 • USD16.63
 • RUB0.22
 • RON4.05
 • UAH0.59
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1221)
  54370

  Organizația Mondială a Sănătății laudă măsurile de restricții soft aplicate de Suedia pentru limitarea răspândirii coronavirusului și recomandă altor țări să urmeze pe viitor aceeași cale.

  CHIȘINĂU, 1 sept - Sputnik. Strategia Suediei de a introduce restricții ușoare pentru combaterea pandemiei coronavirusului pe termen lung ar trebui să fie un model pentru alte state. Această opinie a fost exprimată, într-un interviu acordat postului de radio Magic, de către trimisul special al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Dr. David Nabarro, transmite RIA Novosti.

  Trimisul special a spus că autoritățile acestei țări s-au bazat pe conștiinciozitatea populației, neintroducând măsuri restrictive severe. Potrivit acestuia, o strategie similară ar trebui urmată de alte state în viitor.

  Autoritățile suedeze nu au impus măsuri stricte de carantină, îndemnând oamenii să mențină distanța socială și, dacă este posibil, să lucreze de la distanță. Școlile, grădinițele și restaurantele au rămas deschise, dar toate evenimentele publice au fost anulate. Economia suedeză, la fel ca economiile din alte țări, a resimțit consecințele negative ale pandemiei - rata șomajului în vara anului 2020 a ajuns la aproape 9%, scăderea PIB-ului este prognozată la 7%. Numărul cazurilor detectate de infecție cu coronavirus în Suedia a depășit 87 de mii, mai mult de 5,8 mii persoane au murit.

  Vladimir Putin
  © Sputnik / Алексей Никольский

  Anterior, reprezentantul OMS în Rusia, Melita Vuinovich, a spus că sistemul de sănătate al țării a făcut tot posibilul pentru a avea resursele necesare pentru a trata toți oamenii de coronavirus. Ea a menționat că până acum sistemul rus de îngrijire a sănătății a răspuns bine la numărul de cazuri de coronavirus. Vorbind despre posibilitatea unui al doilea val de coronavirus în Rusia, reprezentantul OMS și-a exprimat opinia că sistemul de sănătate rusesc este pregătit pentru acest lucru.

  La 11 martie, Organizația Mondială a Sănătății a declarat focarul noii infecții de coronavirus COVID-19 drept pandemie. Conform celor mai recente date ale OMS, în lume au fost identificate aproximativ 24,5 milioane de cazuri de infectare, aproape 833 de mii de oameni au murit.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1221)
  Tagurile:
  COVID-19, coronavirus, restrictii, Suedia, OMS

  Știrile Zilei