01:25 22 Octombrie 2020
În direct
 • EUR20.20
 • USD17.04
 • RUB0.22
 • RON4.14
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Proteste în Belarus (129)
  9540

  Reporterul agenției RIA Novosti a fost reținut de miliția belarusă în timpul protestelor neautorizate ale studenților în Minsk.

  CHIȘINĂU, 1 sept – Sputnik. Opt jurnaliști au fost reținuți astăzi la Minsk în timpul acțiunilor de protest neautorizate, inclusiv reporterul agenției ruse RIA Novosti, Kirill Rubțov.

  Rubțov, colaboratorii ai publicației Belapan, Andrei Șavliugo și Mikita Vedovertov, al Komsomolskaia Pravda, au fost transportați la secția de poliție pentru verificarea actelor. Totodată, reporterul RIA Novosti a anunțat că în timpul reținerii și-a prezentat imediat legitimația de jurnalist.

  Astăzi în capitala belarusă au loc acțiuni de protest neautorizate ale studenților. Aproximativ zece persoane au fost reținute în preajma stadionului “Dinamo”, alți doi – pe strada Sverdlov. Luptătorii OMON au scos din mulțime, în special, bărbații. Unele femei au încercat să împiedice reținerile, reușind în unele cazuri să salveze demonstranții.

  Reprezentanții forțelor de ordine au blocat trotuarele pe ambele părți ale bulevardului Independenței la intersecția cu strada Gorodskoi Val. Miliția și OMON stau în două rânduri și nu permit accesul în Piața Independenței, unde se află sediile principalelor instituții de stat.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Тема:
  Proteste în Belarus (129)

  Tematic

  Putin și Lukașenko au convenit să se întâlnească la Moscova
  Rețineri în Minsk: Proteste neautorizate ale studenților
  Kremlinul: Când se vor întâlni Lukașenko și Putin
  Tagurile:
  protest, Minsk, Belarus

  Știrile Zilei